ΑρχικήinetElon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο Gigafactory Texas, ενώ αναφέρει ότι θα απασχολήσει τουλάχιστον 20.000 εργαζομένους.

Tesla Gigafactory Texas
Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Η Tesla αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή του Model Y στο Gigafactory Texas, στο Austin.

Δείτε επίσης: Έξι ακόμη γυναίκες υποβάλλουν μήνυση στην Tesla για σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με το Electrek, το νέο εργοστάσιο είναι πολύ σημαντικό για τα σχέδια επέκτασης της Tesla στις ΗΠΑ.

Όλα τα οχήματα της Tesla που πωλούνται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Fremont στην Καλιφόρνια, το οποίο μπορεί να παράγει περίπου 500.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Η Tesla εκτιμά ότι το Gigafactory Texas θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγή, όταν θα είναι εντελώς έτοιμο, αλλά αυτό απέχει λίγα χρόνια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ξεκινήσει με την παραγωγή του Model Y στο Gigafactory Texas, που είναι το πιο δημοφιλές όχημα της Tesla.

Η Tesla ελπίζει ότι η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα ξεκινήσει να δέχεται dogecoin

Elon Musk
Elon Musk: Η Tesla θα επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο Gigafactory Texas

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε στο Twitter ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο με την πάροδο του χρόνου και να απασχολήσει άμεσα πάνω από 20.000 άτομα:

Το Giga Texas είναι μια επένδυση 10 δις $+, που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 20.000 άμεσες και 100.000 έμμεσες θέσεις εργασίας“.

Αρχικές εκθέσεις ανέφεραν ότι η Tesla θα ξόδευε λιγότερα χρήματα για το project, αλλά προφανώς δεν αναφέρονταν σε όλα όσα σκέφτεται να κάνει η εταιρεία στο νέο εργοστάσιο. Μόλις η Τesla αρχίσει την παραγωγή των Cybertruck και Τesla Semi στο Gigafactory Texas, η επένδυση αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά.

Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα μετέφερε επίσημα την έδρα της στο Texas, κοντά στο Gigafactory Texas, θέλοντας να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην περιοχή.

Μάθετε περισσότερα: Tesla: Μεταφέρει την έδρα της στο Austin του Texas

Η Tesla είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το εργοστάσιο θα χρειαζόταν 10.000 υπαλλήλους, αλλά τώρα ο Musk προτείνει ότι η Τesla θα απασχολήσει άμεσα έως και 20.000 άτομα, προσφέροντας δουλειά σε πολλούς ανθρώπους στο Texas. Γενικά, η Τesla έχει πλέον πάνω από 100.000 υπαλλήλους στον κόσμο.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS