ΑρχικήinetΗ Tesla παράγει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory...

Η Tesla παράγει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory Texas

Η Tesla έχει κατασκευάσει το πρώτο megacast για το Model Y στο Gigafactory Texas, πριν από την έναρξη της παραγωγής του οχήματος με τη νέα τεχνολογία δομικών μπαταριών.

Δείτε επίσης: Gigafactory Texas: Η Tesla θα προσλάβει 10,000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών

Tesla Model Y

Στην εκδήλωση της Battery Day πέρυσι, η Tesla παρουσίασε όχι μόνο τη νέα μπαταρία 4680, αλλά και μια νέα αρχιτεκτονική μπαταρίας που χτίστηκε γύρω από τη νέα κυψέλη.

Εμπνευσμένο από την αεροδιαστημική καινοτομία της κατασκευής φτερών αεροπλάνου ως δεξαμενών καυσίμου αντί της κατασκευής δεξαμενών καυσίμου μέσα στα φτερά, η Tesla αποφάσισε να κατασκευάσει μια μπαταρία που λειτουργεί ως δομή αμαξώματος, συνδέοντας τα εμπρός και πίσω μέρη του οχήματος.

Επί του παρόντος, η Τesla κατασκευάζει πακέτα μπαταριών συνδυάζοντας κελιά σε μονάδες, οι οποίες όταν συγκεντρώνονται σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη μπαταρία. Αυτή η μπαταρία είναι εγκατεστημένη στην πλατφόρμα του οχήματος.

Η διαφορά με αυτή τη νέα ιδέα, είναι ότι η Tesla δεν θα χρησιμοποιεί μονάδες αλλά θα χτίζει ολόκληρη την μπαταρία ως δομική πλατφόρμα του οχήματος, με τα στοιχεία μπαταρίας να βοηθούν στην ενίσχυση της πλατφόρμας ως μία μεγάλη μονάδα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Το Model Y θα ξεκινήσει στο Gigafactory του Βερολίνου

Χρησιμοποιώντας την εξειδίκευσή της, η Tesla μπορεί να συνδέσει ένα μεγάλο πίσω και μπροστινό αμάξωμα με αυτό το δομικό πακέτο μπαταριών.

Αυτή η νέα σχεδίαση μειώνει τον αριθμό των ανταλλακτικών, τη συνολική μάζα της μπαταρίας και επομένως επιτρέπει στην Tesla να βελτιώσει την απόδοση και τελικά το εύρος των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Νωρίτερα φέτος, κυκλοφόρησε και η πρώτη εικόνα της νέας δομικής μπαταρίας της Tesla που κατασκευάστηκε με 4680 κελιά.

Τώρα η Τesla άρχισε να παράγει τα νέα μέρη megacasting, που βρίσκονται σε κάθε πλευρά της δομικής μπαταρίας, προκειμένου να δημιουργήσει αυτήν τη νέα απλή πλατφόρμα οχημάτων τριών μερών.

Δείτε επίσης: Tesla Semi: Το Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα αναζητά προσωπικό

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει εδώ και καιρό ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά γενικά περιορίζει το μέγεθος των εκμαγείων και γενικά συγκεντρώνει μικρότερα κομμάτια.

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla έχει ωθήσει τα όρια του πόσο μεγάλα μπορούν να είναι τα εξαρτήματα χύτευσης, για να απλοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής.

Το κομμάτι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή του Model Y στο Gigafactory Texas, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS