ΑρχικήBusinessHonda: Σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 65 δισ.$ σε EV οχήματα

Honda: Σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 65 δισ.$ σε EV οχήματα

Η Honda διατηρείται ακλόνητη στην αγορά, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Tesla και η BYD, οι οποίες συνεχώς κερδίζουν μερίδια αγοράς.

honda ev

Για να εξασφαλίσει την ανταγωνιστική της θέση, η Honda σχεδιάζει να διπλασιάσει την επένδυσή της στα ηλεκτρικά οχήματα (EV), φτάνοντας τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια (~60 δισεκατομμύρια €) έως το 2030. Το σχέδιό της περιλαμβάνει τη μείωση κόστους και την κυκλοφορία επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Διαβάστε περισσότερα: Nissan: Εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Honda

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος Toshihiro Mibe αποκάλυψε τη νέα διακηρυγμένη στρατηγική της Honda, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πίστη της εταιρείας στο ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) αποτελούν την πλέον αποτελεσματική λύση.

Η Honda αναγνωρίζει το δυναμικό της να ανταγωνιστεί στον τομέα των μικρών ηλεκτρονικών οχημάτων και μοτοσυκλετών. Με μακροπρόθεσμη προοπτική, η Honda βλέπει την αυξανόμενη υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ως σταθερή τάση. Η εταιρεία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την επερχόμενη «εποχή της εκλαϊκευμένης χρήσης των EV», που αναμένεται να επιταχυνθεί στο δεύτερο εξάμηνο της δεκαετίας του 2020.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Honda σχεδιάζει την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών οχημάτων (EV), την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού που θα περιλαμβάνει και τις μπαταρίες, καθώς και τη βελτίωση της τεχνολογίας και των εγκαταστάσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με την εφαρμογή της νέας της στρατηγικής, η Honda σχεδιάζει να επιτύχει μια απόδοση 5% επί των πωλήσεων στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, στοχεύοντας στην αυτοβιομηχανία.

Η Honda αναμένεται να καθορίσει το μέλλον με τη νέα της σειρά 0. Στην CES τον Ιανουάριο, παρουσιάστηκαν δύο εντυπωσιακά concept, το Saloon και το Space-Hub, υποσχόμενα να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Το Saloon αναμένεται να αποτελέσει τη νέα κορυφαία πρόταση της Honda στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, με ένα σχεδιασμό ιδιαίτερα κοντινό στο αρχικό πρωτότυπο, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2026. Η παρουσίασή του θα γίνει πρώτα στη Βόρεια Αμερική, πριν την παγκόσμια κυκλοφορία του.

Μετά τη σειρά Saloon, η Honda ανακοίνωσε το σχέδιο λανσαρίσματος επτά νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) παγκοσμίως, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα από μικρά έως μεγάλα. Ειδικότερα για την αγορά της Κίνας, η Honda προγραμματίζει την κυκλοφορία δέκα νέων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2027, στοχεύοντας στο να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεών της στην περιοχή έως το 2035. Επιπλέον, αποκάλυψε τη νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων «Ye Series», με σκοπό να ανταγωνιστεί κινέζικες εταιρείες όπως η BYD.

Η Honda ανακοινώνει την εισαγωγή μιας καινοτόμου σειράς μικρών ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ξεκινώντας με το N-Van e, ένα compact εμπορικό EV. Η πρώτη κυκλοφορία της θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία αυτό το φθινόπωρο. Στη συνέχεια, η Honda προγραμματίζει την κυκλοφορία μιας σειράς προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων μικρού μεγέθους, σχεδιασμένων να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες συγκεκριμένων περιοχών. Επιπλέον, προσωπικά μοντέλα mini-EV αναμένονται να κυκλοφορήσουν το 2025.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της αλυσίδας εφοδιασμού της, η Honda σχεδιάζει να ενισχύσει τις συνεργασίες της στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει χαμηλό το κόστος παραγωγής. Αρχής γενομένης από τα μέσα του 2020, η εταιρεία θα αρχίσει την παραγωγή μπαταριών σε συνεργασία με τους εταίρους της στην κοινοπραξία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κοινοπραξία της Honda με την LG Energy Solution πρόκειται να εναρξει την παραγωγή με τη δυνατότητα κατασκευής μπαταριών έως και 40 GWh ετησίως. Αυτά τα ελαφριά και συμπαγή μπαταριακά συστήματα θα αξιοποιηθούν για την τροφοδότηση των EV (ηλεκτρικών οχημάτων) της σειράς 0.

Κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας, η Honda αποσκοπεί στην περαιτέρω επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στον τομέα των μπαταριών, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εφοδιαστική αλυσίδα.

honda EV

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό UNI-ONE της Honda συνδυάζει VR και κινητικότητα

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Honda προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών σε συνεργασία με την GS Yuasa για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να εξασφαλίσει υλικά μπαταριών στον Καναδά, όπως υλικά της POSCO Future M και separators από την εταιρεία Kasei, με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων JV.

Μέχρι το 2030, η Honda σχεδιάζει να μειώσει το κόστος παραγωγής των EV μπαταριών στη Βόρεια Αμερική κατά πάνω από 20% σε σχέση με το τρέχον κόστος. Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την κατασκευή περίπου 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων που προορίζονται για κυκλοφορία το 2030.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS