ΑρχικήbusinessNissan: Εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Honda

Nissan: Εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Honda

Η Nissan Motor εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας με τη Honda Motor σε βασικά εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής.

nissan honda

Η πιθανή συνεργασία με τον τοπικό αντίπαλο Honda θα βοηθήσει τη Nissan, κάτι που είναι κρίσιμο για τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο ανταγωνισμό από την κινεζική BYD (002594.SZ), την Tesla (TSLA.O) και άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Αν και οι πηγές παρέμειναν άγνωστες λόγω της εμπιστευτικότητας του θέματος, αναφέρθηκαν πως η Nissan και η Honda δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα επίσημες συζητήσεις, με το πεδίο της συνεργασίας να παραμένει ασαφές.

Διαβάστε επίσης: Δεδομένα χιλιάδων πελατών της Nissan κλάπηκαν σε κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με πηγές, η ιδέα της συνεργασίας προέκυψε μεταξύ των διευθυντών των δύο εταιρειών, Nissan και Honda. Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Honda για κοινά ανταλλακτικά EV και “kei car” – οχήματα που κατασκευάζονται κυρίως για την εσωτερική αγορά. Η υποθετική συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και σε διεθνές επίπεδο, με επιπτώσεις στην υφιστάμενη συνεργασία της Honda με τη General Motors (GM.N), σύμφωνα με πληροφορίες. Η Nissan προσέγγισε για πρώτη φορά τη Honda μέσω του TV Tokyo, ενώ εκπρόσωπος της Nissan αρνήθηκε σχολιασμό. Αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Honda δεν ήθελε να κάνει σχόλια. Μια πηγή εντός της Honda αναφέρει ότι μια πιθανή συνεργασία με τη Nissan εξετάζεται ως μία από τις επιλογές, με διάφορα θέματα προς επίλυση προτού προχωρήσει. Η Honda έχει στόχο να φτάσει το 100% πωλήσεων από ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα κυψελών καυσίμου μέχρι το 2040. Στην Ευρώπη, η Nissan συνεργάζεται ήδη με τη Renault σε ηλεκτρικά οχήματα, με το επόμενο ηλεκτρικό Micra της Nissan να χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το νέο Renault Five και να κατασκευάζεται στη βόρεια Γαλλία.

nissan honda

Δείτε ακόμα: Το ηλεκτρικό UNI-ONE της Honda συνδυάζει VR και κινητικότητα

Η Nissan έχει δεσμευτεί να επενδύσει έως 600 εκατομμύρια ευρώ στη νέα εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, την Ampere. Πέρυσι, οι δύο εταιρείες μείωσαν το εύρος μιας πολυετούς συμμαχίας για να επιτρέψουν μια πιο ευέλικτη συνεργασία. Από τότε, η Renault υπέγραψε συμφωνίες με νέους εταίρους όπως η κινεζική Geely (GEELY.UL).

Πηγή: reuters.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS