ΑρχικήinetΗ Sony δεν πέτυχε το στόχο πωλήσεων που είχε θέσει για το...

Η Sony δεν πέτυχε το στόχο πωλήσεων που είχε θέσει για το PS5

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Sony προβλέπει ότι θα πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023, που λήγει στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της. Η αναθεώρηση έγινε στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, κατά την οποία η Sony μείωσε τον αριθμό των πωλήσεων για το PS5 από τις 25 εκατομμύρια κονσόλες που αναμένονταν να πουληθούν στις 21 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: PS5 Slim review: Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

Sony PS5 πωλήσεις

Παρόλο που οι πωλήσεις του Sony PS5 αυξήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο, σε 8,2 εκατομμύρια μονάδες από τις 6,3 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους, το Bloomberg σημειώνει ότι αυτό ήταν περίπου ένα εκατομμύριο μονάδες χαμηλότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Αυτό παρατηρείται παρά την κυκλοφορία του μεγάλου τίτλου Spider-Man 2, τις ισχυρές πωλήσεις τίτλων τρίτων κατασκευαστών και την κυκλοφορία ενός νέου, πιο λεπτού PS5 τον Νοέμβριο.

Κατά το τρίτο τρίμηνο, τα έσοδα από τον τομέα των παιχνιδιών της Sony αυξήθηκαν κατά 16% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, φτάνοντας περίπου τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα κέρδη λειτουργίας μειώθηκαν κατά 26% σε περίπου 572 εκατομμύρια δολάρια, λόγω προωθήσεων στο τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου.

Δείτε ακόμα: Το Foamstars Δεν Προσφέρει Πλατινένιο Τρόπαιο για το PS5

Σύμφωνα με τη Sony, η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει έμφαση στην κερδοφορία αντί στην πώληση μονάδων καθώς η κονσόλα πλησιάζει την τέταρτη επέτειό της. “Προβλέποντας το μέλλον, το PS5 θα μπει στην τελευταία φάση του κύκλου ζωής του“, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Sony, Naomi Matsuoka, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg. “Γι’ αυτόν τον λόγο, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ κερδοφορίας και πωλήσεων. Εξαιτίας αυτού, αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός πώλησης του PS5 θα αρχίσει να μειώνεται από τον επόμενο οικονομικό έτος.” Η Sony πρόσθεσε ότι δεν έχει σχέδια να κυκλοφορήσει “νέους τίτλους για υπάρχοντα παιχνίδια” κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά κονσολών θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το 2024. Κατά το τέλος του έτους, αναμένεται ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει ένα ανανεωμένο Xbox Series S και ένα Xbox Series X χωρίς δίσκο με την κωδική ονομασία Brooklin, με διπλάσιο χώρο αποθήκευσης από το υπάρχον μοντέλο, ενώ αναμένεται επίσης η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της κονσόλας Nintendo Switch, που μετρά ήδη επτά χρόνια ζωής. Υπάρχουν επίσης φήμες για νέο hardware από τη Sony, με την πιθανή κυκλοφορία ενός PS5 Pro προς το τέλος του 2024.

Δείτε επίσης: Η Sony βελτιώνει το DualSense Controller με νέο PS5 beta update

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του PS5 και των άλλων next-gen κονσόλων;

Η κονσόλα PS5 έχει έναν επεξεργαστή AMD Zen 2 με 8 πυρήνες, που τρέχει στα 3,5 GHz. Αυτό την κάνει πιο ισχυρή από το Xbox Series S, αλλά λιγότερο ισχυρή από το Xbox Series X. To PS5 χρησιμοποιεί επίσης μια κάρτα γραφικών AMD RDNA 2, η οποία μπορεί να παράγει 10,28 teraflops σε 2,23 GHz. Αυτό είναι λιγότερο από το Xbox Series X, αλλά περισσότερο από το Xbox Series S. Το PS5 έχει 16GB GDDR6 RAM, που είναι ίδιο με το Xbox Series X, αλλά περισσότερο από το Xbox Series S που έχει μόνο 10GB. Έχει επίσης έναν SSD 825GB για αποθήκευση, που είναι γρηγορότερος από τους σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούνται στο Xbox Series X και S, αλλά έχει λιγότερη χωρητικότητα. Τέλος, το PS5 υποστηρίζει την τεχνολογία ray tracing, που επιτρέπει στα γραφικά να φαίνονται πιο ρεαλιστικά. Αυτό είναι κάτι που το Xbox Series S δεν υποστηρίζει, αλλά το Xbox Series X το κάνει.

Πηγή: theverge

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS