ΑρχικήbusinessTesla: Μεταφέρει την έδρα της στο Austin του Texas

Tesla: Μεταφέρει την έδρα της στο Austin του Texas

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι η εταιρεία μεταφέρει την έδρα της από τη Silicon Valley στο Austin του Texas, όπου έχει αρχίσει το χτίσιμο ενός εργοστασίου εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Δείτε επίσης: Tesla: Κατηγορεί τη Rivian ότι κλέβει εμπορικά μυστικά σχετικά με τις μπαταρίες

Tesla έδρα Austin Texas
Tesla: Μεταφέρει την έδρα της στο Austin του Texas

Ωστόσο, ο Musk είπε ότι η Tesla θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της στο Fremont της California και ότι θα αυξήσει την παραγωγή της εκεί κατά 50%. Ο Musk τόνισε ότι η μεταφορά της έδρας στο Texas δεν σημαίνει ότι η Tesla αφήνει την California.  

Από την άλλη μεριά, η έδρα της εταιρείας φεύγει από το κράτος όπου τα οχήματά της είναι τα πιο δημοφιλή και πηγαίνει σε μια πολιτεία όπου δεν μπορεί νόμιμα να πουλά τα αυτοκίνητά της απευθείας στους καταναλωτές.

Δείτε επίσης: Tesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

Ο Elon Musk είχε πει ξανά στο παρελθόν ότι σκόπευε να αποσύρει ολόκληρες τις επιχειρήσεις της Tesla από την California, επειδή διαφωνούσε έντονα με τις εντολές που είχε δώσει το κράτος για να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ασφαλείς στην αρχή της πανδημίας.

Ο ίδιος ο Elon Musk μετακόμισε στο Texas πέρυσι, καθώς η SpaceX αύξησε δραματικά την παρουσία της στο νότιο άκρο της πολιτείας.

Elon Musk Tesla Texas

Επιπλέον, όπως είπαμε παραπάνω, η Tesla εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει να χτίζει το επόμενο αμερικανικό Gigafactory έξω από το Austin του Texas και μέσα σε ένα χρόνο έχει σημειώσει απίστευτη πρόοδο. “Θα δημιουργήσουμε έναν οικολογικό παράδεισο εδώ“, έχει πει ο CEO της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Tesla: Μηνύει πρώην πελάτες για δυσφήμιση

Ο Elon Musk είχε πει προηγουμένως ότι η Tesla επέλεξε να χτίσει το εργοστάσιο στο Austin του Texas, επειδή οι εργαζόμενοι ήταν πιο πρόθυμοι να μετακομίσουν εκεί. Ο Musk εξήγησε ότι η Bay Area έχει κάποιους περιορισμούς. “Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να αγοράσουν σπίτια στην Καλιφόρνια“, είπε. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις της Tesla στο Austin είναι κοντά στο τοπικό αεροδρόμιο, το οποίο είναι βολικό.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS