ΑρχικήinetElon Musk: Η Tesla θα επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Κίνα

Elon Musk: Η Tesla θα επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Κίνα

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην Κίνα, όπως είχε δεσμευτεί.

Η ανακοίνωση του Musk έγινε στα πλαίσια ενός question-and-answer style stream στο World Internet Conference, το οποίο διοργανώθηκε από το Cyberspace Administration of China.

Δείτε επίσης: “Ακόμα κοιμάται ο Biden” λέει ο Musk μετά την επιτυχία της SpaceX

Tesla επενδύσεις Κίνα

Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ο Elon Musk είναι ιδιαίτερα “φιλικός” με την Κίνα, η οποία είναι σημαντική για την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla. Ο Musk χαρακτήρισε την Κίνα “παγκόσμιο ηγέτη στο digitalization“. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε πει κατά τη διάρκεια ενός άλλου stream στο World New Energy Vehicle Congress, ότι οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν οι “πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο”.

Δείτε επίσης: NTSB: Η Tesla δεν είναι έτοιμη για την επέκταση του full self-driving mode

Η ειλικρινής παρατήρησή μου είναι ότι η Κίνα ξοδεύει πολλούς πόρους και προσπάθειες εφαρμόζοντας τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθιστώντας την Κίνα παγκόσμιο ηγέτη στο digitalization“, είπε ο Musk. “Η Tesla θα συνεχίσει να επεκτείνει τις επενδυτικές μας προσπάθειες και τις R&D προσπάθειές μας στην Κίνα“.

Elon Musk Tesla Κίνα

Η Tesla προσπαθεί να βελτιώσει τη φήμη της στην Κίνα, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν είναι και η καλύτερη. Η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικής αρχής η οποία κάνει έρευνα σχετικά με το απόρρητο. Επίσης, λέγεται ότι το Πεκίνο έχει περιορίσει ή και απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla από κρατικό και στρατιωτικό προσωπικό.

Δείτε επίσης: Κίνα: Τα “Tesla cars” απαγορεύεται να παρκάρουν κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Ο Elon Musk μίλησε και για το ζήτημα της προστασίας δεδομένων, διευκρινίζοντας τι είδους δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά.

Στην Tesla, χαιρόμαστε να βλέπουμε μια σειρά νόμων και κανονισμών που έχουν εκδοθεί για να ενισχύσουν τη διαχείριση δεδομένων“, δήλωσε ο Musk.

Η Tesla έχει δημιουργήσει ένα κέντρο δεδομένων στην Κίνα για να εντοπίζει όλα τα δεδομένα που παράγονται από την επιχείρησή μας εδώ, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των πωλήσεων, των υπηρεσιών και της χρέωσης. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες αποθηκεύονται με ασφάλεια στην Κίνα και δεν μεταφέρονται στο εξωτερικό. Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα, για παραγγελίες ανταλλακτικών από το εξωτερικό, εγκρίνονται δεδομένα για μεταφορά σε άλλα μέρη“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS