ΑρχικήinetΗ Google συνεργάζεται με τη Renault για την ανάπτυξη ενός Software Defined...

Η Google συνεργάζεται με τη Renault για την ανάπτυξη ενός Software Defined Vehicle

Η σειρά Pixel της Google είναι γνωστή κυρίως για το λογισμικό της και όχι για το hardware της, όπως οι περισσότερες ναυαρχίδες Android. Επεκτείνοντας τη συνεργασία της με τη Renault, η Google σχεδιάζει να αναπτύξει ένα Software Defined Vehicle (SDV) που διαθέτει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και νέες υπηρεσίες in-car. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουν να μεταφέρουν μια παρόμοια εμπειρία στα αυτοκίνητα.

google Renault

Τι είναι ένα όχημα καθορισμένο από λογισμικό (SDV): Είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται από λογισμικό. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι καθιστά το αυτοκίνητο πολύ πιο αποδοτικό. Στην πραγματικότητα, ένα όχημα ορισμένο με λογισμικό μπορεί να είναι έως και 50% πιο αποδοτικό σε καύσιμα από ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο.

Στην προσπάθεια να αναπτύξει αυτό το υποτιθέμενο “Vehicle of Tomorrow”, η Google θα δημιουργήσει πρώτα ένα Digital Twin του οχήματος. Αυτό θα είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τη Renault και τη Google ώστε να εισάγουν σταδιακά νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και υπηρεσίες μέσα στο αυτοκίνητο.

Η Renault δηλώνει ότι το ψηφιακό όχημα θα επιτρέψει “την εύκολη και απρόσκοπτη ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών στο όχημα, καθώς και τη δημιουργία νέων εφαρμογών onboard (In-Car Services) και offboard”. Το Digital Twin θα λειτουργήσει σαν ένα virtual playground για τη Renault και τη Google για την εισαγωγή καινοτόμων χαρακτηριστικών που μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα στο πραγματικό όχημα.

Κατά τη συζήτηση των σχεδίων της Renault για το “Vehicle of Tomorrow”, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Luca de Meo δήλωσε τα εξής: “Η πολυπλοκότητα της ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής των αυτοκινήτων αυξάνεται εκθετικά, λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών και των υπηρεσιών που αναμένουν οι πελάτες. Εξοπλισμένο με μια κοινή πλατφόρμα πληροφορικής, συνεχείς over-the-air ενημερώσεις και βελτιωμένη πρόσβαση στα δεδομένα αυτοκινήτου, η προσέγγιση SDV που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Google θα μεταμορφώσει τα οχήματά μας για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελλοντικών πελατών.”

Η Renault σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας Google Cloud για τις ακόλουθες περιπτώσεις χρήσης SDV που βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Προβλεπτική συντήρηση σε πραγματικό χρόνο και ανίχνευση βλαβών για ταχύτερη διαδικασία αποκατάστασης.
  • Μια εξατομικευμένη εμπειρία στο όχημα (υπηρεσίες In-Car) που επιτρέπει την προσαρμογή της οδήγησης, όπως σταθμοί φόρτισης EV και συχνά χρησιμοποιούμενοι προορισμοί.
  • Δημιουργία μοντέλων ασφάλισης που βασίζονται στην πραγματική χρήση και την οδηγική συμπεριφορά σας.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS