ΑρχικήinetTesla: Οι καλοί οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στο Full Self-Driving Beta

Tesla: Οι καλοί οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στο Full Self-Driving Beta

Ο Elon Musk είπε ότι η Tesla θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τηλεμετρίας της για να βεβαιωθεί ότι οι πελάτες είναι «καλοί» οδηγοί πριν τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό της Full Self-Driving Beta.

Tesla

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού «Full Self-Driving»

Αυτή είναι μια περίπλοκη κατάσταση, καθώς αυτοί οι πελάτες πλήρωσαν ήδη για το λογισμικό.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla άρχισε να κυκλοφορεί τη νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού Full Self-Driving (FSD) Beta v10 στους πελάτες που έχουν πρόσβαση στο early access.

Το Tesla FSD Beta επιτρέπει στα οχήματα της Tesla να κινούνται ουσιαστικά τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στους δρόμους της πόλης, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται υποβοήθηση οδηγού επιπέδου 2, καθώς απαιτεί επίβλεψη οδηγού ανά πάσα στιγμή. Ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για το όχημα και πρέπει να κρατήσει τα χέρια του στο τιμόνι και να είναι έτοιμος να πάρει τον έλεγχο.

Η ενημέρωση λογισμικού v10 έχει χαρακτηριστεί ως «εντυπωσιακή» από τον CEO Elon Musk.

Όπως αναφέραμε χθες, η ενημέρωση δείχνει κάποια πρόοδο, αλλά εξακολουθεί να έχει ορισμένα σημαντικά ζητήματα που την καθιστούν λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε επίσης: Γιατί οι Apple, Amazon, Facebook, Tesla σχεδιάζουν τα δικά τους chip;

Ο Musk είχε συνδέσει την ενημέρωση με την ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού FSD Beta, το οποίο μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από όσους έχουν πρόσβαση στο «early access», ο οποίος αποτελείται από υπαλλήλους και πελάτες της Tesla που επιλέγονται από την Tesla.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος καθοδηγεί μια ευρύτερη κυκλοφορία μέσω ενός “κουμπιού λήψης” για άτομα που αγόρασαν το πλήρες πακέτο των 10.000 $ της Tesla για να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού.

Τώρα ο Musk επιβεβαίωσε ότι η ευρύτερη κυκλοφορία θα γίνει την επόμενη Παρασκευή (24 Σεπτεμβρίου), αλλά πρόσθεσε μια προϋπόθεση:

«Το κουμπί beta θα ζητήσει άδεια για την αξιολόγηση της οδηγικής συμπεριφοράς. Εάν η οδηγική συμπεριφορά είναι καλή για 7 ημέρες, θα χορηγηθεί πρόσβαση στην beta.»

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι, πριν από τη λήψη του FSD Beta, η Tesla θα ζητήσει πρόσβαση σε δεδομένα τηλεμετρίας για επτά ημέρες και θα χρησιμοποιήσει τον υπολογισμό οδηγικής συμπεριφοράς της Tesla Insurance για να καθορίσει εάν ο οδηγός είναι «καλός» προτού επιτρέψει την χρήση της FSD Beta.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS