ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαTesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk στους υπαλλήλους της Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων, το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος, μπορεί να μην είναι καν εξοπλισμένο με τιμόνι.

Tesla

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Tesla Roadster θα αρχίσει να διατίθεται το 2023

Στο συνέδριο Τesla Battery Day πέρυσι, ο CEO Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το σχόλιό του:

«Η Tesla θα κατασκευάσει ένα συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα αξίας 25.000 δολαρίων που θα είναι επίσης πλήρως αυτόνομο.»

Κατέστησε σαφές ότι αυτή η νέα χαμηλή τιμή, επιτυγχάνεται λόγω της νέας κυψέλης μπαταρίας της Τesla και της προσπάθειας κατασκευής μπαταριών, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος τους πάνω από 50%.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla αξίας 25.000 δολαρίων, το οποίο συχνά αναφέρεται ως «Tesla Model 2», έχει παρομοιαστεί με ένα νέο ηλεκτρικό hatchback που σχεδιάζει να παράγει η Tesla στο Gigafactory Shanghai στην Κίνα και να εξάγει παγκοσμίως.

Πέρυσι, η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου Ε & Α στην Κίνα για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων «κινεζικού τύπου».

Η Tesla άρχισε να υποβάλλει τα σχέδιά της για το μικρό κινεζικό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το περασμένο καλοκαίρι και άρχισε να προσλαμβάνει άτομα για το πρόγραμμα λίγο αργότερα.

Εκείνη την εποχή, η αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε επίσης το αρχικό σχέδιο ενός μικρού ηλεκτρικού hatchback. Πολλοί σκέφτηκαν ότι ήταν η κατεύθυνση σχεδιασμού και ο παράγοντας μορφής που ακολουθεί η Τesla για το επερχόμενο ηλεκτρικό της όχημα.

Δείτε ακόμα: Μοντέλο Tesla βρέθηκε κατεστραμμένο σε μία παγωμένη λίμνη, τι συνέβη;

ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Τώρα ο Elon Musk έχει παρουσιάσει μια καλύτερη ιδέα για το προγραμματισμένο χρονικό διάστημα για την κυκλοφορία του νέου φθηνότερου οχήματος Tesla, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με όλη την εταιρεία.

Πηγές που ήταν στη συνάντηση δήλωσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι η Tesla είχε ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου αξίας 25.000 δολαρίων το 2023.

Στα σχόλιά του, ο Musk ρώτησε τους υπαλλήλους της Tesla:

«Θέλουμε αυτό το αυτοκίνητο να έχει τιμόνι και πεντάλ;»

Αυτό το σχόλιο υποδηλώνει ότι ο Musk ίσως σκοπεύει να αφαιρέσει το τιμόνι από το εν λόγω μοντέλο.

Το 2019, η Τesla αποκάλυψε την εικόνα ενός οχήματος χωρίς τιμόνι και πεντάλ και είπε ότι ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο όχημα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Στη συνάντηση, ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι η Tesla ποντάρει σε πλήρη αυτονομία για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 δολαρίων.

Η Tesla αυτή τη στιγμή προσπαθεί να κυκλοφορήσει το λογισμικό της Full Self-Driving Beta στον ευρύτερο στόλο της στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο αυτόματος πιλότος σταμάτησε αυτοκίνητο με μεθυσμένο οδηγό

Μόλις βγει το λογισμικό, το οποίο εξακολουθεί να απαιτεί προσοχή από τον οδηγό, η Τesla θα το βελτιώσει χρησιμοποιώντας δεδομένα από το στόλο και θα προσπαθήσει να το κάνει αρκετές φορές ασφαλέστερο από τους οδηγούς, προκειμένου να επιτύχει κανονιστική έγκριση για να το χρησιμοποιήσει ως ένα πραγματικό πλήρες σύστημα αυτόματης οδήγησης.

Η πρόοδος που θα σημειωθεί σε αυτό το μέτωπο, θα υπαγορεύσει αν το νέο όχημα Tesla θα έρθει με τιμόνι ή όχι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS