ΑρχικήinetElon Musk: Το Tesla Roadster θα αρχίσει να διατίθεται το 2023

Elon Musk: Το Tesla Roadster θα αρχίσει να διατίθεται το 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk, δήλωσε ότι το επερχόμενο Tesla Roadster «θα πρέπει να κυκλοφορήσει το 2023» σε ένα tweet την Τετάρτη. Κατηγόρησε τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα για το γεγονός ότι η κυκλοφορία έχει βγει εκτός του χρονικού πλαισίου. «Το 2021 ήταν η χρονιά των εξαιρετικά μεγάλων ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, οπότε δεν θα είχε σημασία αν είχαμε 17 νέα προϊόντα, καθώς κανένα δεν θα μπορούσε να διατεθεί», είπε ο Musk.

Tesla Roadster

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla σχεδιάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Ο Elon Musk ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Tesla Roadster δεύτερης γενιάς αξίας 200.000 δολαρίων, σε μια εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2017, υποσχόμενος ότι το βασικό μοντέλο θα μπορούσε να πάει από τα 0 στα 60 χιλιόμετρα σε χρόνο 1,9 δευτερόλεπτα. Είπε επίσης ότι το Roadster θα έχει μπαταρία 200kWh και αυτονομία 620 μίλια ανά φόρτιση.

Δείτε ακόμα: Tesla: Επεκτείνει το Supercharger δίκτυο για να εξυπηρετεί οχήματα και άλλων εταιρειών

Εκείνη την εποχή, η παραγωγή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει κάπου μέσα στο 2020, αλλά τον Ιανουάριο, ο Musk είπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει αντ’ αυτού το 2022. Οι καθυστερήσεις ενδέχεται να είναι δυσάρεστες για τους ανθρώπους που έχουν ήδη καταθέσει χρήματα για το αυτοκίνητο. Η Tesla λαμβάνει καταθέσεις 50.000 δολαρίων για το βασικό μοντέλο και καταθέσεις 250.000 $ για το μοντέλο της σειράς Founders της υψηλότερης κατηγορίας.

Elon Musk

Η Tesla έχει ήδη προσαρμοστεί στην παγκόσμια έλλειψη τσιπ, αντικαθιστώντας εναλλακτικά τσιπ στα αυτοκίνητά της και ξαναγράφοντας το λογισμικό της για να τα υποστηρίξει, δήλωσε ο Musk σε μια παρουσίαση κερδών τον Ιούλιο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι να κυκλοφορήσει το πολλά υποσχόμενο νέο Roadster.

Δείτε επίσης: Ετοιμαζόσουν να αγοράσεις Tesla Cybertruck; Περίμενε μέχρι το 2022

Και δεν είναι μόνο το Tesla Roadster που αντιμετωπίζει καθυστερήσεις. Η παραγωγή του Tesla Cybertruck έχει επίσης πάρει παράταση μέχρι το 2022.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS