ΑρχικήinetQuick phrases: Η λειτουργία που θα αντικαταστήσει το «Hey, Google»

Quick phrases: Η λειτουργία που θα αντικαταστήσει το «Hey, Google»

Το “Quick phrases” είναι μια νέα λειτουργία που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και θα λειτουργεί βοηθητικά για το Google Assistant. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε το “Hey, Google” για κοινές φράσεις όπως “Τι ώρα είναι;” ή “Άναψε τα φώτα”. Η λειτουργία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει ή ποιες συσκευές θα την υποστηρίζουν.

Δείτε επίσης: Google: Αναβάλλει ξανά την επιστροφή στα γραφεία

Quick phrases

Το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε τον Απρίλιο με την κωδική ονομασία “Guacamole“. Εκείνη την εποχή ονομαζόταν “Voice shortcuts” και οι δυνατότητές του φάνηκαν να περιορίζονται στη σίγαση συναγερμών και χρονοδιακόπτη ή στην απάντηση εισερχόμενων τηλεφωνικών κλήσεων. Αλλά το νέο μενού που ανακάλυψε το 9to5Google δείχνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα εργασιών ή “salsas” όπως το ονομάζει η Google. Αυτά τα salsas περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να ρωτάτε για τον καιρό, να παραλείπετε τραγούδια ή να ορίζετε ξυπνητήρια και χρονόμετρα, εκτός από το να τα απενεργοποιείτε.

Από το μενού ρυθμίσεων, φαίνεται ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μεμονωμένα συγκεκριμένες εντολές για να λειτουργήσουν χωρίς τη λέξη αφύπνισης και στη συνέχεια, το Voice Match θα χρησιμοποιηθεί για να διασφαλίσει ότι ανταποκρίνονται μόνο στη δική σας φωνή. Ένα άλλο στοιχείο μενού προτείνει ότι οι φράσεις μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν και σε άλλες συσκευές του Google Assistant εκτός από το δικό σας τηλέφωνο.

Δείτε ακόμα: Google Calendar: Νέο feature δείχνει πόσο χρόνο αφιερώνετε σε meetings

Το 9to5Google εικάζει ότι η λειτουργία δουλεύει επεκτείνοντας τη λίστα με τις φράσεις αφύπνισης που ακούει ενεργά μια συσκευή. Από προεπιλογή, το λογισμικό ακούει μόνο μια φράση αφύπνισης το “Hey, Google” ή “OK, Google”, αλλά πιθανότατα αν έχετε προσθέσει “Τι ώρα είναι;” ως Quick phrase, αυτό γίνεται ουσιαστικά μια ακόμα φράση αφύπνισης.

λειτουργία

Μια παρόμοια λειτουργία, που εισήχθη το 2019, υπάρχει ήδη για τα έξυπνα ηχεία και τις οθόνες του Google Nest, που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε έναν συναγερμό χωρίς να χρειάζεται να πείτε πρώτα μια λέξη αφύπνισης. Το Quick phrases επεκτείνουν αυτή τη λειτουργικότητα δραματικά ώστε να καλύψουν ενδεχομένως μια μεγάλη ποικιλία άλλων κοινών εργασιών.

Δείτε επίσης: Bug του Google app σε Android δημιουργεί θέμα στις κλήσεις

Είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, ειδικά για τα έξυπνα χειριστήρια του σπιτιού που ενεργοποιούνται καλύτερα γρήγορα και χωρίς πολλή σκέψη. Αλλά το λογισμικό της Google θα σταματήσει να λειτουργεί εάν θέλει να αποφύγει να μπερδέψει άλλους τυχαίους ήχους για την εκτεταμένη λίστα φράσεων αφύπνισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS