ΑρχικήinetNoNewNormal banned: Γιατί το Reddit προχώρησε σε αυτή την κίνηση;

NoNewNormal banned: Γιατί το Reddit προχώρησε σε αυτή την κίνηση;

NoNewNormal banned: Το Reddit την Τετάρτη απαγόρευσε τη λειτουργία ενός ενεργού subreddit που διέδιδε παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19. Στην πραγματικότητα, άλλα subreddits κάλεσαν τους διαχειριστές του site να λάβουν περισσότερα μέτρα κατά της διάδοσης ψευδών πληροφοριών σχετικά με την πανδημία και τα εμβόλια κι έτσι το Reddit προχώρησε σε ban του NoNewNormal subreddit.

Reddit NoNewNormal ban
NoNewNormal banned: Γιατί το Reddit προχώρησε σε αυτή την κίνηση;

Μια ανάρτηση διαχειριστή στο r/RedditSecurity επιβεβαίωσε ότι το site απαγόρευσε το subreddit r/NoNewNormal, το οποίο ήταν γεμάτο παραπληροφόρηση για τον COVID-19. Μεταξύ άλλων, το ban οφείλεται στη σύνδεση του συγκεκριμένου subreddit με περισσότερα από 80 brigades. Ένα brigade περιλαμβάνει μέλη ενός subreddit που πλημμυρίζουν ένα άλλο subreddit, συνήθως για να παρενοχλούν τους άλλους χρήστες.

Δείτε επίσης: Amazon: Προωθεί φάρμακο αποπαρασίτωσης ως θεραπεία του Covid-19

Ο διαχειριστής του Reddit είπε, επίσης, ότι 54 άλλα subreddits θα τεθούν σε “καραντίνα”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στον ιστότοπο και δεν θα εμφανίζονται σε ορισμένα Reddit feeds, όπως το Popular. Το NoNewNormal τέθηκε σε “καραντίνα” στις 11 Αυγούστου, αλλά σύμφωνα με τον διαχειριστή, οι χρήστες στο subreddit συνέχισαν τη συμπεριφορά που παραβίαζε τους κανόνες του site.

Όλο αυτό το διάστημα, τα social media αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παραπληροφόρηση που σχετίζεται με τον COVID-19. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Reddit είναι ένα διαδικτυακό μέρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για τη διάδοση ψεύτικων πληροφοριών. Ενώ το Reddit λέει ότι η απόφαση για το ban του subreddit NoNewNormal προήλθε από brigades, η κίνηση ήρθε μετά από μια μαζική προσπάθεια εστίασης στην παραπληροφόρηση COVID-19 και αντιμετώπισής της.

NoNewNormal banned
NoNewNormal banned: Γιατί το Reddit προχώρησε σε αυτή την κίνηση;

Διαμαρτυρίες από άλλα subreddits

Στις 25 Αυγούστου, μια δημοσίευση από το r/VaxxHappened μοιράστηκε με περισσότερα από χίλια subreddits. Το post καλούσε το Reddit να αναλάβει δράση κατά της παραπληροφόρησης του COVID-19 στην πλατφόρμα.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η παραπληροφόρηση με την οποία έχει κατακλυστεί το Reddit, να αναγκάσει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο νοσοκομείο ή ακόμη και να τους κοστίσει τη ζωή“, γράφει η ανάρτηση. “Δεν μπορεί να υπάρχει περιθώριο επιείκειας όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα παραπληροφόρησης σε αυτήν την πλατφόρμα. Το Reddit ως παγκόσμια πλατφόρμα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη εδώ“.

Δείτε επίσης: Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Ο Steve “Spez” Hoffman, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του site, απάντησε λέγοντας ότι το Reddit είναι “ένα μέρος για ανοιχτές και αυθεντικές συζητήσεις” και ότι δεν θα υπήρχε καμιά ενέργεια εναντίον των subreddits που διαδίδουν παραπληροφόρηση για τον COVID-19.

Πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να επιτρέψουμε στις κοινότητες να συμμετέχουν σε συζητήσεις και διαφωνίες και να συνδεθούμε με το CDC όπου είναι απαραίτητο“, δήλωσε ο Hoffman σε ανάρτησή του στο Reddit. “Ενώ πιστεύουμε ότι το CDC είναι η καλύτερη και πιο ενημερωμένη πηγή πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19, η διαφωνία μαζί του δεν είναι αντίθετη με τις πολιτικές μας“.

Αυτή η στάση του Reddit οδήγησε περισσότερα από 100 subreddits συμπεριλαμβανομένων των r/PokemonGo και r/TIFU να γίνουν ιδιωτικά τις τελευταίες δύο ημέρες επιτρέποντας μόνο στους τρέχοντες συνδρομητές να τα δουν.

Είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια του Reddit ενάντια στην παραπληροφόρηση για τον COVID-19“, ανέφερε ένα μήνυμα του Pokemon Go subreddit πριν από το ban στο NoNewNormal.

Το ίδιο έκαναν και άλλα subreddits:

Reddit ban NoNewNormal COVID-19

NoNewNormal banned: Τι είναι το NoNewNormal;

Το NoNewNormal ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 και έχει περισσότερους από 122.000 συνδρομητές. Η περιγραφή του subreddit λέει, “η φράση “new normal” είναι αρκετά ανατριχιαστική. Ας μιλήσουμε για τις ανησυχίες μας γι’ αυτό και τι μπορεί να γίνει για να του αντισταθούμε“.

Το NoNewNormal μπορεί να μην έχει τόσους πολλούς συνδρομητές όσο άλλα subreddits αλλά οι χρήστες είναι πολύ ενεργοί. Πριν από τo ban, υπήρχαν περισσότερα από 10.000 σχόλια την ημέρα και πάνω από 900 threads.

Δείτε επίσης: Πώς θα αποκρύψετε την κατάσταση σύνδεσής σας στο Reddit

Το περιεχόμενο που υπάρχει στο NoNewNormal ποικίλει. Μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση του “new normal”, με προτροπή να μην φορούν οι άνθρωποι μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, διαδίδονται ψεύτικες πληροφορίες για το εμβόλιο.

Δεν είμαστε αντι-εμβολιαστές και κατά της μάσκας“, δήλωσε ένας συντονιστής του subreddit, ο οποίος ζήτησε να μείνει ανώνυμος. “Μας ενδιαφέρει η ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και η συζήτηση … Προσπαθούμε να είμαστε ένας μη κομματικός συνασπισμός με στόχο απλά να επιστρέψουμε σε αυτό που υπήρχε, πριν ο κόσμος αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από έναν ιό“.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS