ΑρχικήinetΗ Nissan «δεν είναι αισιόδοξη» με τη παγκόσμια έλλειψη τσιπ

Η Nissan «δεν είναι αισιόδοξη» με τη παγκόσμια έλλειψη τσιπ

Ο Makoto Uchida, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, δήλωσε την Τετάρτη ότι η παγκόσμια έλλειψη τσιπ πρέπει να παρακολουθείται στενά, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού συνεχίζουν να μην έχουν επιλυθεί.

Nissan έλλειψη τσιπ

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Ο ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε τον Μάιο ότι αναμένεται να κατασκευάσει μισό εκατομμύριο λιγότερα οχήματα το 2021 ως αποτέλεσμα της έλλειψης τσιπ. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να μετριάσει τον αντίκτυπο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Γνωρίζοντας την τρέχουσα κατάσταση… δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Uchida στο CNBC.

Η έλλειψη τσιπ προέκυψε μετά από μια αύξηση της ζήτησης που συνέπεσε με την πανδημία του COVID-19. Υπάρχει επίσης έλλειψη εργοστασίων που κάνουν τα παλαιότερα, λιγότερο προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα.

 «Πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση», είπε. «Πρέπει να προβλέψουμε τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον γιατί ουσιαστικά κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί».

Δείτε επίσης: Kia: Ανακαλεί αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Ο Uchida θέλει να πιστεύει ότι η κατάσταση έλλειψης τσιπ θα βελτιωθεί, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχουν «πολλές πολυπλοκότητες» που περιβάλλουν τους προμηθευτές ημιαγωγών ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19.

Η Nissan σημείωσε κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά των ΗΠΑ και η αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνέβαλαν επίσης στα τελευταία αποτελέσματα της Nissan, είπε.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η έλλειψη τσιπ αρχίζει να επηρεάζει εταιρείες πέρα ​​από την αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες gaming.

Δείτε επίσης: Η Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία αγωνίζεται να αποκτήσει όλα τα βασικά τσιπ που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει τα iPhone και iPad.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS