ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαTesla: Ο αυτόματος πιλότος σταμάτησε αυτοκίνητο με μεθυσμένο οδηγό

Tesla: Ο αυτόματος πιλότος σταμάτησε αυτοκίνητο με μεθυσμένο οδηγό

Ένας οδηγός αυτοκινήτου Tesla στη Νορβηγία, αποφάσισε να μπει πίσω από το τιμόνι του Model S του μεθυσμένος, με αποτέλεσμα να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ ο αυτόματος πιλότος ήταν ενεργοποιημένος.

Δείτε επίσης: Η Tesla θέτει σε αναμονή τις νέες παραδόσεις του Model S

Tesla

Το σύστημα υποβοήθησης οδηγού κατάφερε να σταματήσει με ασφάλεια το ηλεκτρικό όχημα.

Το περιστατικό συνέβη στην ανατολική περιοχή της Νορβηγίας την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Οι οδηγοί που προσπέρασαν το Tesla Model S στο δρόμο, συνειδητοποίησαν ότι ο οδηγός ήταν φαινομενικά αναίσθητος στο τιμόνι του ηλεκτρικού του οχήματος.

Ακολούθησαν τον οδηγό και τον τράβηξαν βίντεο να οδηγεί στο δρόμο με το κεφάλι κάτω για πάνω από ένα λεπτό.

Τελικά, το Tesla Model S σταμάτησε από μόνο του και οι οδηγοί προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον οδηγό που φαινόταν ακόμα αναίσθητος.

Τελικά, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και διαπίστωσε ότι ο οδηγός, ένας 24χρονος, ήταν μεθυσμένος.

Δείτε ακόμα: Tesla: Αυξάνει τις τιμές των Model S και Model X κατά 5.000 $

Σε δημόσια δήλωση, η αστυνομία είπε ότι ο οδηγός αρνήθηκε ότι οδηγούσε:

«Στο 0540 · ένα Tesla σταματά στο τούνελ. Αποδεικνύεται ότι είναι ένας άντρας 24 ετών που έχει αποκοιμηθεί πίσω από το τιμόνι. Είναι επίσης μεθυσμένος, αλλά αρνείται πεισματικά ότι οδηγούσε. Αν και υπάρχει ένα βίντεο του από το αυτοκίνητο … Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα δείγματα».

αυτόματος πιλότος

Στο παρελθόν, μεθυσμένοι οδηγοί που οδηγούσαν το Tesla Autopilot, χρησιμοποίησαν το σύστημα υποβοήθησης οδηγού ως δικαιολογία για να αποφύγουν τις κατηγορίες για «οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών» υποστηρίζοντας ότι το σύστημα οδηγούσε και όχι αυτοί.

Ωστόσο, το Tesla Autopilot δεν είναι ένα σύστημα αυτο-οδήγησης αλλά ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού και ο οδηγός είναι πάντα υπεύθυνος για το όχημα και πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση και να είναι έτοιμος να πάρει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Κατά την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του αυτόματου πιλότου, η Tesla υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι είναι υπεύθυνοι για το όχημα και πρέπει να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Δείτε επίσης: Tesla: Το update 2021.24 φέρνει πολλές νέες δυνατότητες

Ως σύστημα προστασίας από αστοχίες για άτομα που κοιμούνται, το σύστημα στέλνει τακτικά ειδοποιήσεις για να κρατάει το τιμόνι σταθερό εάν δεν εντοπίσει κίνηση.

Εάν αυτές οι ειδοποιήσεις αγνοηθούν επανειλημμένα, ο Αυτόματος πιλότος θα επιβραδύνει τελικά το αυτοκίνητο και θα σταματήσει στην άκρη του δρόμου. Η αστυνομία ανέφερε ότι κατάσχεσε την άδεια οδήγησης του οδηγού της Tesla.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS