ΑρχικήinetTesla: Αυξάνει τις τιμές των Model S και Model X κατά 5.000...

Tesla: Αυξάνει τις τιμές των Model S και Model X κατά 5.000 $

Η Tesla μόλις ανακοίνωσε μια αύξηση 5.000 $ στην τιμή των βασικών εκδόσεων (Long Range) των ηλεκτρικών οχημάτων Model S και Model X της.

Tesla Model S Model X

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Η αύξηση φαίνεται να έρχεται ακριβώς μετά την έναρξη της παράδοσης του νέου μοντέλου S, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καν η παράδοση του νέου μοντέλου X.

Από τις αρχές του έτους, παρατηρείται μια φαινομενικά συνεχής σειρά αυξήσεων τιμών σε όλη τη σειρά οχημάτων της Tesla.

Ωστόσο, έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τα μοντέλα Model 3 και Model Y, καθώς η Tesla δεν είχε κυκλοφορήσει τα μοντέλα S και X, αφού οι ενημερωμένες εκδόσεις των νέων ηλεκτρικών οχημάτων καθυστέρησαν.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ξεκίνησε τελικά τις παραδόσεις του νέου Model S, ξεκινώντας από τη νέα έκδοση κορυφαίας απόδοσης Plaid, η οποία είδε επίσης αύξηση 10.000 $ τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε ακόμα: Tesla Model S Plaid έπιασε φωτιά με τον οδηγό στο τιμόνι

Τώρα με μια ενημέρωση, η Tesla αποφάσισε να εφαρμόσει σιωπηλά μια νέα αύξηση 5.000 $, για τη βασική έκδοση Long Range του εμβληματικού ηλεκτρικού sedan.

Η τιμή κυμαίνεται από 79,990 $ σε 84,990 $ για την έκδοση Dual Motor All-Wheel Drive Long Range, ενώ το Plaid, το οποίο έρχεται με μεγαλύτερη επιτάχυνση και υψηλότερη τελική ταχύτητα, εξακολουθεί να ξεκινά από 129,990 $.

Η Tesla είχε μόλις ξεκινήσει να παραδίδει το νέο Long Range Model S, αφού εστίασε στις παραδόσεις Plaid το τελευταίο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, η Tesla αύξησε επίσης τη βασική τιμή του Model X, η οποία ξεκινά τώρα από 94,990 $.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Model X Plaid έχει τώρα 10.000 $ λιγότερο από το Model S Plaid, ενώ η βασική έκδοση του Model X είναι 10.000 $ πιο ακριβή από τη βασική έκδοση του Model S.

Η Tesla δεν έχει ξεκινήσει νέες παραδόσεις του Model X, αλλά οι πρώτες παραδόσεις της νέας έκδοσης του ηλεκτρικού SUV αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Δείτε επίσης: Η Porsche προετοιμάζει το νέο ηλεκτρικό Macan SUV

Παρόλο που η Tesla δεν το επιβεβαιώνει, με βάση τις πρόσφατες πρακτικές, τα άτομα που έχουν ήδη παραγγείλει θα μπορούν να λάβουν την αρχική τιμή.

Οι τιμές του μοντέλου S έχουν διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια για πολλούς διαφορετικούς λόγους και σε αυτήν την περίπτωση, είναι ακόμα δύσκολο να εντοπιστεί η αιτία.

Η Tesla συνέδεσε πρόσφατα τις αυξήσεις τιμών του Model 3 και του Model Y με την αύξηση του κόστους της αλυσίδας εφοδιασμού. Ωστόσο οι νέες αυξήσεις μπορεί να οφείλοντας και στην αυξημένη ζήτηση των εν λόγω μοντέλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS