ΑρχικήinetΗ Porsche προετοιμάζει το νέο ηλεκτρικό Macan SUV

Η Porsche προετοιμάζει το νέο ηλεκτρικό Macan SUV

Η Porsche είναι μια εταιρεία που πραγματικά κοιτάει μπροστά. Το γερμανικό brand έχει δεσμευτεί στην ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών εκπομπών και είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή μιας ηλεκτρικής έκδοσης του Macan SUV.

Porsche

Δείτε επίσης: To Taycan της Porsche λαμβάνει το πρώτο του μεγάλο update

Λόγω της κυκλοφορίας του το 2023, το ηλεκτρικό Macan έχει πλέον ξεκινήσει τις δοκιμές στον πραγματικό κόσμο, όπου η εταιρεία θα βελτιώσει τις επιδόσεις, το σχεδιασμό, την τεχνολογία της μπαταρίας και τη δυναμική της οδήγησης.

Το all-electric Macan θα βασιστεί στη νέα αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) της εταιρείας, η οποία θα υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα οχημάτων. Αυτή η πλατφόρμα κυκλοφόρησε πρόσφατα στο επερχόμενο concept Audi A6 e-tron στο motor show της Σαγκάης.

Δείτε επίσης: Η Tesla αυξάνει ξανά τις τιμές των Model 3 και Model Υ

Η πλατφόρμα PPE θα υποστηρίξει τα μελλοντικά μοντέλα του Volkswagen Group.

Η Porsche δεν έχει αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το Macan, εκτός από το ότι επιβεβαιώνει ότι θα δημιουργηθεί από την πλατφόρμα PPE.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αυτής της νέας πλατφόρμας είναι η ικανότητά της να μεγιστοποιεί το χώρο της μπαταρίας. Το concept A6 e-tron έχει μια τεράστια μπαταρία 100kWh, η οποία δίνει στο όχημα μια απαιτούμενη εμβέλεια άνω των 700km με μία μόνο φόρτιση.

Είναι εξοπλισμένο με την πιο ενημερωμένη τεχνολογία φόρτισης 800V, η οποία μπορεί να δεχτεί έως και 270kW ενέργειας μέσω φορτιστών υψηλής απόδοσης.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσθέσει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα range σε 10 λεπτά και μπορεί να φτάσει από το πέντε έως το 80 τοις εκατό της φόρτισης της μπαταρίας σε μόλις 25 λεπτά.

Δείτε επίσης: Musk: Με το επόμενο Full Self-Driving Beta update της Tesla “θα χάσετε το μυαλό σας”

Στόχος της Porsche είναι να είναι το ηλεκτρικό όχημα Macan το πιο σπορ όχημα στην κατηγορία και θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από δοκιμές για να διασφαλίσει ότι θα συμβεί αυτό, συμπεριλαμβανομένου ενός μίγματος προσομοιωμένων και πραγματικών δοκιμών. Η απόδοση του θα αποτελέσει βασικό πόλο έλξης.

Το Porsche Taycan Turbo S που κυκλοφόρησε πρόσφατα φτάνει τα 100km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche Michael Steiner λέει ότι το brand θα συνεχίσει να προσφέρει τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Macan.

«Στην Ευρώπη, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά ο ρυθμός αλλαγής ποικίλλει σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα κυκλοφορήσουμε μια άλλη εναλλακτική του Macan κατά τη διάρκεια του 2021», λέει ο Steiner.

Πηγή πληροφοριών: news.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS