ΑρχικήinetΗ Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα στο Q2 του 2021

Η Tesla παρέδωσε 201.250 οχήματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται ελαφρώς των προσδοκιών της Wall Street. Η εταιρεία του Elon Musk παρήγαγε 206.421 οχήματα κατά την ίδια περίοδο.

Tesla

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid έπιασε φωτιά με τον οδηγό στο τιμόνι

Από όλα τα αυτοκίνητα που παρήγαγε η Tesla κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η συντριπτική πλειοψηφία – 204.081 – ήταν οχήματα Model 3 και Model Y. Επιπλέον, η Tesla παρήγαγε και 2.340 οχήματα Model S και Model X – αν και η εταιρεία δεν ξεχώρισε πόσα sedan Model S ήταν η κορυφαία παραλλαγή Plaid που μόλις άρχισε να φτάνει στους πελάτες.

Νωρίτερα τον περασμένο μήνα, η Tesla πραγματοποίησε μια εκδήλωση παράδοσης για το επανασχεδιασμένο Model S, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, περισσότερη ιπποδύναμη, μια νέα οθόνη landscape και τιμόνι και περισσότερο range.

Δείτε επίσης: trojan Agent Tesla: Συνημμένα WIM χρησιμοποιούνται για την διανομή του

Οι αριθμοί παράδοσης του δεύτερου τριμήνου έσπασαν το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου, όταν η Tesla παρέδωσε σχεδόν 185.000 οχήματα. Η Tesla έχει αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής νέων εργοστασίων στο Τέξας και της Γερμανίας, και δεν πραγματοποιήθηκε ο στόχος του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk να παραδώσει 500.000 αυτοκίνητα το 2020.

Η Tesla δεν αναλύει τις παραδόσεις ανά περιοχή, επομένως δεν γνωρίζουμε πόσα οχήματα στέλνει η εταιρεία σε πελάτες στην Κίνα. Η Τesla έχει πληγεί από μια σειρά κακών ειδήσεων, ανακοινώνοντας πρόσφατα την ανάκληση περισσότερων από 285.000 οχημάτων – τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάστηκαν τοπικά – λόγω κινδύνου ασφάλειας με το cruise control των οχημάτων.

Όπως και η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία, η Tesla αγωνίστηκε και με την έλλειψη ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ημιαγωγών. Τον Μάιο, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι οι τιμές αυξάνονταν ως αποτέλεσμα της «εφοδιαστικής αλυσίδας τιμών-πίεσης σε ολόκληρη τη βιομηχανία».

Δείτε επίσης: Tesla: Παρουσίασε το νέο της υπερυπολογιστή για full self-driving AI

Το δεύτερο τρίμηνο είδε επίσης την αποχώρηση αρκετών υψηλού επιπέδου στελεχών της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του πρώην εκτελεστού γενικού συμβούλου Al Prescott τον Απρίλιο, και των δύο αναπληρωτών γενικών συμβούλων Lynn Miller και πρώην προέδρου αυτοκινήτων και βαρέων φορτηγών Jerome Guillen τον Ιούνιο.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS