ΑρχικήgamingΗ Epic Games ξεκινάει εκ νέου αγωγή εναντίον της Apple

Η Epic Games ξεκινάει εκ νέου αγωγή εναντίον της Apple

Το Αυστραλιανό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έχει δεχτεί την έφεση που υπέβαλε η Epic Games, η οποία θα επιτρέψει την εταιρεία να προχωρήσει με τη νομική μάχη της εναντίον της Apple.

Epic Games Apple

Δείτε επίσης: Epic Games: Συνεχίζει τις καταγγελίες εναντίον της Apple και στην Ε.Ε.

Την Παρασκευή το πρωί, τρεις δικαστές του ομοσπονδιακού δικαστηρίου δέχτηκαν την έφεση της Epic Games, η οποία είχε επιδιώξει να ξαναρχίσει μία αγωγή που κατηγορεί την Apple για κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά ώστε να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό διανομής εφαρμογών.

Η Epic Games είπε ότι ήταν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Η έφεση προέκυψε τον Απρίλιο μετά την αναστολή μία αγωγής, η οποία κατηγορούσε την Apple για κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά. Ο δικαστής Nye Perram, ανέστειλε την αγωγή λέγοντας ότι δεσμεύτηκε από ρήτρες αποκλειστικής δικαιοδοσίας. Οι ρήτρες αποκλειστικής δικαιοδοσίας εμποδίζουν ορισμένες αυστραλιανές αγωγές να προχωρήσουν σε περίπτωση που έχει προκύψει παρόμοιο θέμα σε άλλη χώρα.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, ο Perram εξήγησε ότι ήθελε πρώτα να δει το αποτέλεσμα μιας παρόμοιας αγωγής στις ΗΠΑ, πριν συνεχίσει την υπόθεση της Αυστραλίας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακρόασης της αναιρετικής διαδικασίας, τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου διαπίστωσαν ότι ο Perram προχώρησε σε αυτή την απόφαση, διότι περιλαμβάνει θεμελιώδη ζητήματα δημοσίου συμφέροντος.

Δείτε ακόμα: Το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψε την αγωγή της Epic Games κατά της Apple

Οι δικαστές εξήγησαν ότι η εξερεύνηση των ζητημάτων δημοσίου συμφέροντος υπερισχύει των ρητρών αποκλειστικής δικαιοδοσίας που είχαν αρχικά επιβληθεί από τον Perram.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, οι δικαστές έλαβαν παρατηρήσεις από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών, η οποία συμμετείχε στην ακρόαση ως ο νόμιμος οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του ανταγωνισμού στην Αυστραλία.

Με την υπόθεση να ξεκινάει εκ νέου, τα δύο μέρη θα συναντηθούν ξανά στο δικαστήριο αργότερα αυτό το μήνα για μία ακρόαση διαχείρισης υποθέσεων.

Η νομική διαμάχη μεταξύ των εταιρειών προέκυψε πέρυσι όταν η Epic εφάρμοσε ένα σύστημα πληρωμών εντός εφαρμογής στο Fortnite για να παρακάμψει την καταβολή προμήθειας 30% σε αγορές εφαρμογών, όπως το App Store και το Google Play Store.

Δείτε επίσης: Epic Games εναντίον Apple: Κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη του Fortnite

Αυτό οδήγησε την Apple και την Google να αφαιρέσουν το Fortnite από τις αντίστοιχες αγορές τους, αναφέροντας ότι η Epic παρέβη τις συμβατικές της υποχρεώσεις για διαμονή σε αυτές τις αγορές εφαρμογών.

Στη συνέχεια, η Epic υπέγραψε αγωγές εναντίον της Apple και της Google στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τους τεχνολογικούς γίγαντες για αντιανταγωνιστικές και μονοπωλιακές πρακτικές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS