ΑρχικήinetTesla: Σχεδιάζει ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού «Full Self-Driving»

Tesla: Σχεδιάζει ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού «Full Self-Driving»

Σχεδόν ένα χρόνο αφού η Tesla άρχισε να δοκιμάζει το αμφιλεγόμενο λογισμικό beta “Full Self-Driving” (FSD) σε μια επιλεγμένη ομάδα πελατών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk, δήλωσε ότι στοχεύει σε μια ευρύτερη κυκλοφορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Tesla

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Ο Musk είπε στο Twitter ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την κυκλοφορία της FSD έκδοσης 10 για τους πελάτες τα μεσάνυχτα της 10ης Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το λογισμικό “θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για συντονισμό [και] διορθώσεις σφαλμάτων”. Σε εκείνο το σημείο, ένα «δημόσιο κουμπί beta» θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερους πελάτες της Tesla, το οποίο αναμένεται να λάβει τη μορφή κουμπιού λήψης για άτομα που αγόρασαν το πακέτο FSD.

Ο Musk υπόσχεται μια ευρύτερη έκδοση του λογισμικού beta για όσους πελάτες αγόρασαν το πακέτο FSD (το οποίο κοστίζει σήμερα 10.000 δολάρια).

Η Tesla λέει ότι το λογισμικό ελέγχει το τιμόνι του οχήματος, το κεντράρισμα λωρίδας, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους της πόλης. Αλλά εξακολουθεί να θεωρείται προηγμένο σύστημα υποβοήθησης επιπέδου 2, επειδή απαιτεί επίβλεψη οδηγού ανά πάσα στιγμή.

Δείτε ακόμα: Γιατί οι Apple, Amazon, Facebook, Tesla σχεδιάζουν τα δικά τους chip;

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο εποπτικός ρόλος μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για τους οδηγούς να παραμείνουν σε εγρήγορση στο δρόμο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ο οδηγός είναι επίσης νομικά υπεύθυνος για το όχημα, το οποίο ορισμένοι λένε ότι υπονομεύει το μάρκετινγκ της Tesla για το προϊόν της ως «πλήρης αυτο-οδήγηση».

Full Self-Driving

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Tesla είναι πιο πρόθυμη από τους ανταγωνιστές της να δοκιμάσει τις εκδόσεις beta της λειτουργίας υποβοήθησης προγράμματος αυτόματου πιλότου στους πελάτες της προς το συμφέρον της συλλογής δεδομένων και της επεξεργασίας τυχόν σφαλμάτων στο σύστημα. Και οι πελάτες της Tesla είναι ως επί το πλείστον εντάξει με αυτό.

Ο Musk έχει πει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων που θα βασίζεται σε αισθητήρες όρασης, όπως κάμερες και ένα νευρωνικό λογισμικό.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Tesla Roadster θα αρχίσει να διατίθεται το 2023

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει εκ νέου ενδιαφέρον για την Tesla, ανακοινώνοντας πρόσφατα ότι ερευνά περιστατικά που αφορούν αυτοκίνητα της Tesla που λειτουργούν με αυτόματο πιλότο και έχουν προσκρούσει σε σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS