ΑρχικήyoutubeΝέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

Νέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

Μια νέα εντυπωσιακή φωτογραφία του πλανήτη μας, τραβηγμένη από το διάστημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η νέα φωτογραφία της Γης προέρχεται από τον Thomas Pesquet, έναν Γάλλο αστροναύτη που διαμένει επί του παρόντος εντός του International Space Station (ISS).

Δείτε επίσης: Η NASA επιβεβαιώνει την συλλογή βραχώδους δείγματος από τον Άρη

Γη φωτογραφία Γης
Νέα εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης από αστροναύτη του ISS

Το International Space Station βρίσκεται σε τροχιά εδώ και 22 χρόνια.

Ο Pesquet, μηχανικός στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), είναι ένα από τα μέλη της αποστολής SpaceX Crew-2 και της Expedition 65 της NASA, η οποία ξεκίνησε στον σταθμό τον Απρίλιο. Είναι η δεύτερη διαστημική του πτήση και είναι γνωστός για τη λήψη και την παράδοση μερικών εντυπωσιακών και ταυτόχρονα σουρεαλιστικών εικόνων του πλανήτη μας.

Η νέα εικόνα που παρουσιάζει είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή από όλες μέχρι τώρα.

Βγαλμένη από τον θόλο του ISS, που λειτουργεί ως παρατηρητήριο, η φωτογραφία του Pesquet δείχνει τη Γη με τα φώτα των πόλεων να “παλεύουν” με το φως από μακρινά αστέρια. Η πορτοκαλί ζώνη γύρω από τη Γη είναι, σύμφωνα με τον αστρονόμο Juan Carlos Munoz, η εκπομπή ατόμων νατρίου, περίπου 90 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: ISS: Η ρωσική μονάδα “Nauka” αποσταθεροποίησε ολόκληρο τον σταθμό

Thomas Pesquet ISS International Space Station

Υπάρχει, επίσης, μια αμυδρή πράσινη γραμμή, πάνω ακριβώς από την πορτοκαλί ζώνη, η οποία δημιουργείται από άτομα οξυγόνου.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία της Γης και στην πραγματικότητα η λήψη μιας τέτοιας εικόνας δεν είναι εύκολη. Ο Γάλλος αστροναύτης εξήγησε ότι ήταν πολύ δύσκολο.

Δείτε επίσης: Διαστημικά συντρίμμια έπεσαν και προκάλεσαν ζημιά στον ISS!

Δεν είναι μόνο ότι ως φωτογράφος πρέπει να παραμείνεις εξαιρετικά ακίνητος κρατώντας την κάμερα, είναι και το ότι το International Space Station κινείται τόσο γρήγορα που υπάρχει κάποια κίνηση ούτως ή άλλως“, εξηγεί ο Pesquet στη λεζάντα της φωτογραφίας του. Το ISS ταξιδεύει με ταχύτητα πάνω από 17.000 μίλια την ώρα και ολοκληρώνει μια τροχιά πάνω από τη Γη κάθε 90 λεπτά περίπου.

Την περίοδο του Halloween αναμένεται η τρίτη αποστολή SpaceX Crew-3 στο ISS. Ο Thomas Pesquet θα αναλάβει χρέη διοικητή στα τέλη Οκτωβρίου όταν το τετραμελές πλήρωμα της αποστολής Crew-3 φτάσει στο σταθμό.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS