ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Η εκτόξευση του πυραύλου SLS θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

NASA: Η εκτόξευση του πυραύλου SLS θα καθυστερήσει μέχρι το 2022

Αυτή την εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος της διαστημικής εταιρείας δήλωσε ότι “η NASA εργάζεται για την εκτόξευση της αποστολής Artemis I μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”.

Δείτε επίσης: Blue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

NASA

Ωστόσο, μια πηγή είπε ότι το καλύτερο σενάριο για την εκτόξευση της αποστολής Artemis 1 είναι η άνοιξη του επόμενου έτους, με το καλοκαίρι να είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος για μια δοκιμαστική πτήση του πυραύλου και του διαστημικού σκάφους Orion. Η διαστημική υπηρεσία είναι ήδη περίπου δύο μήνες πίσω από τους στόχους που είχε θέσει για τη δοκιμή και την ενσωμάτωση του πυραύλου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και οι κρίσιμες δοκιμές πριν από την πτήση δεν έχουν γίνει ακόμα.

Η Kathryn Hambleton της NASA αναγνώρισε ότι η διαστημική υπηρεσία αντιμετώπισε θέματα στα χρονοδιαγράμματά της. “Η υπηρεσία συνεχίζει να παρακολουθεί την άνοδο των κρουσμάτων COVID στην περιοχή Κένεντι, η οποία, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως ο καιρός, επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμά μας”, είπε. “Προχωρώντας βήμα-βήμα, συνεχίζουμε προς την εκτόξευση, διατηρώντας την ομάδα μας όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.”

Δείτε ακόμα: NASA James Webb Space Telescope: Έτοιμο για εκτόξευση;

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, τεχνικοί και μηχανικοί στη Φλόριντα ολοκλήρωσαν τη στοίβαξη του πυραύλου SLS, μαζί με τους πλευρικούς ενισχυτές του. Ένας “προσομοιωτής μάζας” για το Orion τοποθετήθηκε στη συνέχεια πάνω από τον πύραυλο. Προς το παρόν, η NASA και οι εργολάβοι της εργάζονται σε δοκιμές δόνησης του συναρμολογημένου πυραύλου, με στόχο την καλύτερη κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των φυσικών δονήσεων της πλήρους στοίβας έναντι αυτών που προκαλούνται από εξωτερικές δυνάμεις. Αυτές οι πληροφορίες θα εισαχθούν στο λογισμικό πτήσης.

sls

Η NASA αρχικά ήλπιζε να ολοκληρώσει αυτό το έργο τον Ιούλιο, αλλά η Hambleton επιβεβαίωσε στον Ars ότι αυτή η δοκιμή, βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο συναρμολόγησης οχημάτων στο διαστημικό κέντρο Kennedy.

Δείτε επίσης: NASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

Μετά από αυτήν τη δοκιμή, το όχημα θα μεταφερθεί ξανά στο κτίριο συναρμολόγησης οχήματος για τελικούς ελέγχους και κλείσιμο. Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά πάνε βάση προγράμματος, ο πύραυλος SLS θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη. Ωστόσο, εάν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αν εντοπιστούν νέα θέματα, το λανσάρισμα πιθανότατα θα μεταφερθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Η Hambleton είπε ότι η NASA σχεδιάζει σύντομα να προσφέρει μια ενημέρωση σχετικά με τις ημερομηνίες εκτόξευσης. Ωστόσο παρόλη την καθυστέρηση και τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ξεπεράσει τον προϋπολογισμό, η εκτόξευση αυτού του πυραύλου θα είναι κατά κάποιο τρόπο ένα μικρό θαύμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS