ΑρχικήyoutubeNASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

NASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

Το Curiosity rover της NASA γιορτάζει την εννιάχρονη παραμονή του στον Άρη προσφέροντας μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα 360 μοιρών του πλανήτη. Το παλαιότερο rover της NASA κατέγραψε την πανέμορφη αυτή θέα στις αρχές Ιουλίου, ωστόσο η διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε την εικόνα την Τρίτη για να γιορτάσει την επέτειο της προσγείωσης του Curiosity στον Άρη.

Δείτε επίσης: Blue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

NASA Curiosity

Το Curiosity σχεδιάστηκε από τη NASA για την εξερεύνηση του κρατήρα Gale και έφτασε στον κόκκινο πλανήτη στις αρχές Αυγούστου του 2012, όπου κατευθύνθηκε προς την πλευρά του βουνού Mount Shar. Η NASA είπε ότι η θέα των “βράχων και των στρογγυλεμένων λόφων προσφέρουν χαρά στους επιστήμονες“.

Το εξαιρετικά λεπτομερές πανόραμα, που τραβήχτηκε από τη Mast Camera του Curiosity rover αποτελείται από 129 μεμονωμένες εικόνες που έχουν συνδεθεί μεταξύ τους. Η καταπληκτική θέα είναι εξαιρετικά καθαρή, καθώς αυτό το διάστημα ο ουρανός δεν είναι θολωμένος από σκόνη. Επίσης έχει γίνει white-balance ώστε τα χρώματα των βράχων να φαίνονται όπως θα φαίνονταν στο φως της ημέρας στην Γη.

Δείτε επίσης: Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Άρη πανοραμική
NASA Curiosity: Γιορτάζει τα 9 χρόνια στον Άρη με εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα

Η NASA μοιράστηκε και μια ξενάγηση για να εξηγήσει τα κυριότερα σημεία του τοπίου, συμπεριλαμβανομένης της σκοτεινής άμμου του Άρη και του πάνω μέρους του κρατήρα.

Η εικόνα δείχνει μια μεταβατική ζώνη μεταξύ μιας περιοχής πλούσιας σε άργιλο και μιας περιοχής με θειικό άλας. Ο άργιλος προέρχεται από ένωση που απαιτεί την παρουσία νερού. “Τα επίπεδα του βουνού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να αποκαλύψουν πώς το περιβάλλον μέσα στον κρατήρα Gale στέγνωσε με την πάροδο του χρόνου“, δήλωσε η NASA. Βασικός στόχος του Curiosity της NASA είναι να βρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Άρης ήταν κατοικήσιμος στο παρελθόν.

Δείτε επίσης: Perseverance: Έτοιμο να συλλέξει τα πρώτα δείγματα πετρωμάτων στον Άρη

Το Curiosity έχει διανύσει 16 μίλια και έχει ανοίξει 32 τρύπες όσο βρίσκεται στον Άρη. “Η ημέρα προσγείωσης εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της καριέρας μου”, δήλωσε η υπεύθυνη του Curiosity project, Megan Richardson, του Jet Propulsion Laboratory της NASA.

Όσο το συγγενικό rover του Curiosity, το Perseverance, δουλεύει μακριά σε διαφορετικό κρατήρα, το παλαιότερο rover της NASA συνεχίζει την αποστολή του για την ανακάλυψη νέων στοιχείων. Οι έρευνες προχωρούν και οι εικόνες που λαμβάνουμε είναι εντυπωσιακές!

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS