ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις...

Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Η NASA αναζητά τέσσερα άτομα για να ζήσουν σε έναν προσομοιωμένο βιότοπο του Άρη για ένα χρόνο και οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει!

Επισήμως γνωστή ως Crew Health and Performance Exploration Analog mission, τα επιλεγμένα μέλη του πληρώματος θα ζήσουν μέσα στο Mars Dune Alpha, ένα περιβάλλον 1.700 τετραγωνικών ποδιών-κατασκευασμένο από έναν εκτυπωτή Icon 3D-που βρίσκεται στο διαστημικό κέντρο Johnson του Χιούστον. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, όσοι επιλέγονται θα συμμετάσχουν σε προσομοιωμένες βόλτες στο διάστημα, επιστημονική έρευνα και ανταλλαγή επικοινωνιών, καθώς και δοκιμές εικονικής πραγματικότητας και ρομποτικών ελέγχων.

Δείτε Ακόμα: Η Microsoft δημιούργησε ένα νευρωνικό δίκτυο με 135 δις παραμέτρους

NASA Άρη: 4 άτομα θα ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Οι επιλεχθέντες θα αντιμετωπίσουν ακραίες προκλήσεις, όπως περιορισμούς πόρων, αποτυχία εξοπλισμού, καθυστερήσεις στην επικοινωνία και πιθανώς έντονο στρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA. Επιπλέον, όλες οι προμήθειες θα είναι προπαρασκευασμένες διαστημικές τροφές και, προς το παρόν, δεν θα κατασκευάζονται παράθυρα, σύμφωνα με το Associated Press.

«Η αποστολή είναι ζωτικής σημασίας για τη δοκιμή λύσεων για την κάλυψη των πολύπλοκων αναγκών της ζωής στην επιφάνεια του Άρη», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Γκρέις Ντάγκλας, επικεφαλής επιστήμονας της NASA για την έρευνα προηγμένης τεχνολογίας τροφίμων. «Οι προσομοιώσεις στη Γη θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές και ψυχικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες πριν φύγουν».

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τρεις αποστολές καθώς η NASA κοιτάζει το μέλλον με περισσότερα ταξίδια στον Άρη. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τόσο στην επικύρωση των υφιστάμενων συστημάτων όσο και στη δημιουργία λύσεων για πιθανά προβλήματα.

Δείτε Ακόμα: Microsoft – Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

NASA Άρη: 4 άτομα θα ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής
NASA Άρη: 4 άτομα θα ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Τα κριτήρια που πρέπει να εφαρμοστούν είναι, φυσικά, αρκετά αυστηρά, καθώς θα ακολουθήσουν τα κανονικά πρότυπα στρατολόγησης αστροναυτών της NASA. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υγιείς, Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αμερικής και ηλικίας 30 έως 55 ετών. Πρέπει επίσης να είναι μη καπνιστές που να γνωρίζουν αγγλικά για να παρέχουν επικοινωνία μεταξύ του πληρώματος και του ελέγχου αποστολής. Απαιτείται επίσης μεταπτυχιακός τίτλος σε τομέα StEM (μηχανική, μαθηματικά ή βιολογική, φυσική ή πληροφορική) από διαπιστευμένο πανεπιστήμιο, συν τουλάχιστον δύο έτη εργασιακής εμπειρίας ή τουλάχιστον 1.000 ώρες πιλότου αεροσκάφους. Μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη όσοι έχουν τελειώσει δύο χρόνια εργασίας για ένα διδακτορικό πρόγραμμα STEM, καθώς και εκείνοι με πτυχίο στην εκπαίδευση STEM ή στρατιωτικών αξιωματικών, οι οποίοι έχουν επίσης τουλάχιστον τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας.

Δείτε Ακόμα: Η SpaceX χθες το βράδυ εγκατέστησε 29 κινητήρες Raptor στον πυραύλο Super Heavy

Στα θετικά, πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατοίκηση άλλων πλανητών. Ο πρώην Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ λέει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα οφέλη. «Αν έχουν ένα μουσικό όργανο εκεί, θα μπορούσες να μπεις χωρίς να ξέρεις τίποτα και να βγεις μουσικός συναυλίας.»

Πηγή: www.nasa.gov

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS