ΑρχικήHow ToEmail: 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Email: 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Χρειάστηκε ποτέ να στείλετε ένα ανώνυμο email; Ίσως για να δηλώσετε την αγάπη σας για κάποιον διακριτικά, ή ίσως, εάν είστε δημοσιογράφος ή πληροφοριοδότης, για να ενημερώσετε κάποιον χωρίς να προκαλέσετε υποψίες; Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να στείλετε email διατηρώντας την ανωνυμία σας. Υπάρχουν δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες που σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα burner email account και ένα VPN για να προστατεύσετε την ταυτότητά σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας όταν στέλνετε ένα email.

Email ανωνυμία
Email: 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Χρησιμοποιήστε Burner Email Account και VPN
Η χρήση ενός webmail account, όπως το Gmail, για την αποστολή ενός ανώνυμου email, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μπορείτε να εγγραφείτε για ένα Gmail account χωρίς να παρέχετε πληροφορίες αναγνώρισης. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διεύθυνση email ως burner account.

Επιπλέον, όταν στέλνετε ένα ανώνυμο email από το Gmail, η αρχική διεύθυνση IP (από την οποία προέρχεται το email) στην κεφαλίδα email είναι μια διεύθυνση Google server και όχι η διεύθυνση IP σας. Η αλλαγή στη διεύθυνση IP σάς δίνει ένα άλλο επίπεδο ανωνυμίας.

Εάν κάποιος εντοπίσει τη διεύθυνση IP στην κεφαλίδα του email, θα αποκαλύψει μόνο μια τοποθεσία Google server. Ο server δεν βρίσκεται απαραίτητα κοντά στην τοποθεσία σας, αλλά όπως και να’χει καλό είναι να καλύψετε τα ίχνη σας.

Με αυτά, η πραγματική σας διεύθυνση IP αποθηκεύεται στα συστήματα της Google. Επομένως, εάν η κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη αρχή ζητήσει την τοποθεσία σας, η Google θα μπορούσε να την παρέχει.

Διαβάστε επίσης: DuckDuckGo: Τα tracker-free emails κυκλοφόρησαν σε beta!

Αυξήστε την ανωνυμία του email σας χρησιμοποιώντας VPN
Μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Καλό θα ήταν να πληρώνετε για μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN αντί να βασίζεστε σε ένα δωρεάν VPN.

Μόλις συνδεθείτε στο VPN, η διεύθυνση IP σας θα είναι ασφαλής. Όταν στέλνετε ένα email από το Gmail account σας, υπάρχουν δύο διαφορές:

  • Εάν εντοπίσετε τη διεύθυνση IP, ο Google server δεν θα εμφανιστεί κοντά στην τοποθεσία σας και
  • εάν η κυβέρνηση ζητήσει τη διεύθυνση IP σας, η Google δεν μπορεί να παράσχει τη διεύθυνση IP σας, παρά μόνο αυτή της υπηρεσίας VPN.

Όσον αφορά το τελευταίο σημείο, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN επί πληρωμή που δεν καταγράφει τα στοιχεία σύνδεσής σας. Ένα δωρεάν VPN είναι πιο πιθανό να διατηρεί αρχείο καταγραφής.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι το ανώνυμο email burner account δεν είναι το ίδιο με το email account μίας χρήσης.

Email ανωνυμία
Email: 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Δείτε ακόμη: WhatsApp: Καταγγελίες από Ενώσεις Καταναλωτών για την πολιτική απορρήτου του

Χρησιμοποιήστε τον email client σας και ένα VPN
Η δεύτερη μέθοδος για την αποστολή ενός ανώνυμου email είναι η χρήση ενός email client εγκατεστημένου στο σύστημά σας. Υπάρχουν τρία βήματα για να βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε την ανωνυμία σας:

  • Εγγραφείτε για μια throwaway διεύθυνση email (όπως Gmail, Yahoo Mail, GMX ή παρόμοια).
  • Εγκαταστήστε το Thunderbird ή έναν εναλλακτικό δωρεάν email client.
  • Εγκαταστήστε και συνδέστε μια υπηρεσία VPN.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το VPN σας και να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί μια απομακρυσμένη διεύθυνση IP. Στη συνέχεια, στείλτε ένα email μέσω του email client σας χρησιμοποιώντας το throwaway account. Η κεφαλίδα email θα εμφανίζει τη διεύθυνση IP του VPN αντί της αρχικής διεύθυνσης IP στην κεφαλίδα email.

AnonEmail
Το AnonEmail είναι μια ανώνυμη υπηρεσία email της AnonyMouse. Η υπηρεσία AnonEmail σάς επιτρέπει να στέλνετε ανώνυμα email χρησιμοποιώντας μια σειρά κόμβων (nodes). Όταν στέλνετε το email σας χρησιμοποιώντας την υπηρεσία, αναπηδά μέσω πολλών τυχαίων κόμβων, καθιστώντας αδύνατο τον εντοπισμό της διεύθυνσης IP σας.

Το AnonEmail είναι εύκολο στη χρήση. Συμπληρώνετε τον παραλήπτη, το θέμα και ένα σύντομο μήνυμα απλού κειμένου και, στη συνέχεια, “Αποστολή ανώνυμα”. Σε αντίθεση με πολλές άλλες υπηρεσίες, το AnonEmail δεν καταγράφει (τουλάχιστον έτσι φαίνεται) τη διεύθυνση IP σας. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να στέλνετε ευαίσθητο ή παράνομο περιεχόμενο.

Ως επιπλέον μέτρο ασφαλείας, το AnonEmail θα περιμένει μια άγνωστη περίοδο προτού στείλει το email σας. Ο λόγος είναι ότι σας απομακρύνει περαιτέρω από το email, σας αποσυνδέει από το χρόνο αποστολής, την τοποθεσία αποστολής και τυχόν πιθανές γεωγραφικές υποθέσεις με βάση τις ζώνες ώρας.

Cyber Atlantis
Το Cyber Atlantis είναι μια άλλη δωρεάν ανώνυμη υπηρεσία email που αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας. Η υπηρεσία Cyber Atlantis προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση PGP. Αυτό σημαίνει, ότι εκτός από το ότι στέλνετε email χωρίς διεύθυνση IP, μπορείτε επίσης να κρυπτογραφήσετε το περιεχόμενό του προτού το στείλετε.

Έτσι, το περιεχόμενο του email θα είναι απόλυτα ασφαλές. Μόνο ο κάτοχος του δημοσίου κλειδιού μπορεί να ξεκλειδώσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων με ένα ιδιωτικό κλειδί. Ωστόσο, η χρήση κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού θα μπορούσε να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες. Για παράδειγμα, εάν το κλειδί κρυπτογράφησης δεν χρησιμοποιείται ευρέως και έχει διανεμηθεί μόνο σε μερικούς ανθρώπους, ο ανώνυμος παραλήπτης email ενδεχομένως επιχειρήσει να βρει τον αποστολέα.

Email ανωνυμία
Email: 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας

Πρόταση: Google: Το Gmail κάθε μέρα μπλοκάρει 100 εκατ. προσπάθειες phishing

ProtonMail
Εάν χρειάζεστε μια πλήρως ασφαλή, ανώνυμη και two-way υπηρεσία email, το ProtonMail είναι η απάντηση. Το ProtonMail έχει μια μακρά ιστορία παροχής ασφαλών υπηρεσιών email και εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε αυτό για να διατηρούν την επικοινωνία τους ιδιωτική και ανώνυμη ανά πάσα στιγμή.

Ορισμένες βασικές δυνατότητες του ProtonMail είναι οι ακόλουθες:

  • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο: Τα μηνύματα δεν κρυπτογραφούνται μόνο όταν αποστέλλονται από ProtonMail servers, αλλά κρυπτογραφούνται και όλα τα αποθηκευμένα μηνύματα. Χωρίς πρόσβαση στο κατάλληλο ProtonMail account, κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα μηνύματά σας.
  • Ιδιωτικά δεδομένα χρήστη: Η διαδικασία κρυπτογράφησης του ProtonMail χρησιμοποιεί ένα κλειδί κρυπτογράφησης στον υπολογιστή σας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι διαχειριστές συστήματος του ProtonMail δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματά σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανακτήσουν το account σας για εσάς. Από την άλλη πλευρά, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να παράσχουν τα μηνύματά σας σε καμία κυβερνητική αρχή.
  • Κρυπτογράφηση ανοιχτού κώδικα: Δεδομένου ότι το ProtonMail χρησιμοποιεί βιβλιοθήκες κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν “back doors” που να επιτρέπουν σε οποιονδήποτε – είτε διαχειριστές συστήματος είτε χάκερ – να έχει πρόσβαση στα email σας.

Τέλος, εάν στέλνετε τακτικά two-way κρυπτογραφημένα email, θα πρέπει να σκεφτείτε να εγγραφείτε σε ProtonMail account και να το χρησιμοποιήσετε ως κύρια διεύθυνσή σας.

Πηγή πληροφοριών: makeuseof.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS