ΑρχικήsecurityDuckDuckGo: Τα tracker-free emails κυκλοφόρησαν σε beta!

DuckDuckGo: Τα tracker-free emails κυκλοφόρησαν σε beta!

Το DuckDuckGo αναπτύσσει μια νέα λειτουργία απορρήτου email που φιλτράρει τα κρυμμένα προγράμματα παρακολούθησης (trackers) στα email σας – βοηθούν τις εταιρείες να σχεδιάσουν ευκολότερα το προφίλ σας και να σας στοχεύσουν με διαφημίσεις.

Οι χρήστες της υπηρεσίας λαμβάνουν μια δωρεάν διεύθυνση email “@duck.com” που καθαρίζει τα μηνύματα των trackers και τα προωθεί στα κανονικά εισερχόμενά σας.

DuckDuckGo tracker-free emails

Δείτε επίσης: IcedID Banking Trojan: Νέα παραλλαγή διανέμεται μέσω spam emails

Tracker-free emails” από τη διεύθυνση Duck.com

Προς το παρόν σε ιδιωτική έκδοση beta, η υπηρεσία προστασίας email του DuckDuckGo στοχεύει να σας προστατεύσει από κρυμμένους trackers που συχνά ενσωματώνονται σε emails από διάφορες εταιρείες.

Οι trackers μπορούν να ενημερώσουν τους αποστολείς email όταν ανοίγετε τα μηνύματά τους και να βοηθήσουν τις εταιρείες διαφημίσεων να δημιουργήσουν ένα προφίλ για εσάς με βάση τα συλλεγόμενα metadata, όπως τη συσκευή που χρησιμοποιήσατε για να διαβάσετε το email κατά το άνοιγμα του μηνύματος και τη γενική τοποθεσία σας. Αυτό το είδος πληροφοριών μπορεί επίσης να καταλήξει στα χέρια τρίτων.

To Email Protection λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση “@duck.com” που φιλτράρει τα κρυμμένα προγράμματα παρακολούθησης στα μηνύματά σας και στη συνέχεια τα στέλνει στα κανονικά εισερχόμενά σας.

Δείτε επίσης: Phishing emails στοχεύουν υπάλληλους με δόλωμα την επιστροφή στα γραφεία

Η υπηρεσία παρέχει επίσης διαθέσιμα “disposable inboxes” για χρήση σε ιστότοπους που θα μπορούσαν να τα μοιραστούν με διαφημιζόμενους. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού είναι ότι μπορείτε να προστατεύσετε την πραγματική σας διεύθυνση από περιστατικά παραβίασης δεδομένων.

Επιπλέον, όταν το επίπεδο των spam μηνυμάτων αυξηθεί σε απαράδεκτα επίπεδα, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της διεύθυνσης email και χρήσης άλλης.

Προστασία προσωπικών δεδομένων, σχεδόν τίποτα δεν αποθηκεύεται

Σε ένα blog σήμερα, το DuckDuckGo λέει ότι «δεν θα αποθηκεύσει τα email σας για αυτήν την υπηρεσία».

Από τη στιγμή της παραλαβής ενός email, η υπηρεσία αφαιρεί τους κρυμμένους trackers και το στέλνει στη διεύθυνση που παρέχεται από τον χρήστη χωρίς να αποθηκεύσει τα συνοδευτικά headers, όπως αυτά που υποδεικνύουν τους αποστολείς και τους παραλήπτες.

Η τελική διεύθυνση που λαμβάνει το email είναι το μόνο κομμάτι των προσωπικών πληροφοριών που αποθηκεύει το DuckDuckGo, για προφανείς λόγους. Ωστόσο, εάν ένας χρήστης θέλει να διαγραφεί ο λογαριασμός του, η διεύθυνση θα αφαιρεθεί επίσης από τα συστήματα εντός 30 ημερών από την διαγραφή του λογαριασμού.

Δείτε επίσης: Spam εκστρατεία επαληθεύει έγκυρα emails για μελλοντικές phishing απάτες

Προς το παρόν, το Email Protection βρίσκεται σε ιδιωτική έκδοση beta, καθώς τα προβλήματα εξακολουθούν να επιλύονται. Υπάρχει μια λίστα αναμονής για συμμετοχή στην υπηρεσία, αλλά νέες αιτήσεις γίνονται δεκτές καθημερινά.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS