ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαMicrosoft: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

Microsoft: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα έρθουν στα γραφεία μας στις ΗΠΑ

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 για να εισέλθουν στα γραφεία της στις ΗΠΑ, από τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία software θα ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πωλητές και τους επισκέπτες που επισκέπτονται την πανεπιστημιούπολη.

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook: Τρόπος αποδοχής ενός event που έχει ήδη απορριφθεί

Microsoft

Δείτε επίσης: Microsoft: Προσέξτε αυτήν την «ύπουλη» επίθεση phishing

Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλες εταιρείες τεχνολογίας δήλωσαν ότι θα απαιτήσουν οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του ιού εξαπλώνεται στη χώρα.

Η Microsoft είπε ότι οι εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ θα επαναλειτουργούν πλήρως το νωρίτερο στις 4 Οκτωβρίου. Το προηγούμενο σχέδιο ήταν να επαναλειτουργήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά το κλείσιμο των εγκαταστάσεων τον Μάρτιο του 2020. Η Apple και η Google έχουν καθυστερήσει την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία τους.

Μερικοί υπάλληλοι επέστρεψαν στα γραφεία στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Πολλοί άλλοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Πέρυσι η Microsoft δεσμεύτηκε να αφήσει όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως λιγότερο από το ήμισυ του χρόνου και οι υπάλληλοι να μπορούν να ζητούν άδεια από τους manager για εργασία εξ αποστάσεως.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Teams λανσάρει τις εγγενείς ειδοποιήσεις στο macOS app

Οι εργαζόμενοι που φροντίζουν άτομα με ανοσοκαταστολή ή παιδιά που δεν γίνεται να κάνουν το εμβόλιο μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι τον Ιανουάριο, είπε ο εκπρόσωπος.

Το Facebook και η Google είναι μεταξύ των εταιρειών που επέμειναν οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στα γραφεία. Από τους 181.000 υπαλλήλους της Microsoft, 103.000 εργάζονται στις ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS