ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαGoogle/Facebook: Επιστροφή στα γραφεία μόνο για εμβολιασμένους

Google/Facebook: Επιστροφή στα γραφεία μόνο για εμβολιασμένους

Στις 28 Ιουλίου, η Google και το Facebook έγιναν δύο από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες της Silicon Valley που δήλωσαν ότι θα απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν όταν επιστρέψουν στα γραφεία. Σε ένα email που απευθύνεται στο προσωπικό, ο CEO της Google, Sundar Pichai, ανέφερε ότι η πολιτική θα εφαρμοστεί στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες, καθώς τα εμβόλια θα γίνουν ευρύτερα διαθέσιμα.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς ακριβώς η Google σχεδιάζει να επιβάλει αυτή την πολιτική.
«Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας υγιείς τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Pichai.

Την ίδια μέρα, η αντιπρόεδρος του Facebook, Lori Goler, είπε ότι οι υπάλληλοι που θα πηγαίνουν να δουλέψουν στην εταιρεία, θα πρέπει να εμβολιαστούν, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter από έναν εκπρόσωπο του γίγαντα των social media.

Διαβάστε επίσης: Google & Apple: Είχαμε κέρδη αλλά η μετάλλαξη Δέλτα μας ανησυχεί

Google Facebook - εμβολιασμένοι γραφεία
Google/Facebook: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα δουλεύουν στα γραφεία

Το Facebook σχεδιάζει να ακολουθήσει μια «διαδικασία για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους, ενώ θα εξετάσει να επεκτείνει αυτή του την προσέγγιση και σε άλλες περιοχές, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», δήλωσε η Goler.

Πολλές εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπο να φέρουν τους εργαζόμενους πίσω στο γραφείο με ασφάλεια, μετά από ενάμισι περίπου χρόνο που υιοθετήθηκε η απομακρυσμένη εργασία λόγω της πανδημίας του COVID-19. Και με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta του ιού, οι εμβολιασμοί αποτελούν σημαντικό μέρος της εξίσωσης.

Οι ανακοινώσεις της Google και του Facebook έρχονται αφότου μεγάλες ιατρικές ομάδες κάλεσαν τις εταιρείες να επιβάλουν σε όσους εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εμβολιαστούν, αλλά και πριν από την επερχόμενη ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, σχετικά με το ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι και εργολάβοι πρέπει να εμβολιαστούν ή να υποβάλλονται συχνά σε τεστ.

Google Facebook - εμβολιασμένοι  γραφεία
Google/Facebook: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα δουλεύουν στα γραφεία

Δείτε ακόμη: Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Η Google καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα των σχεδίων επαναλειτουργίας της. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει να τερματίσει την απομακρυσμένη εργασία την 1η Σεπτεμβρίου, μετά την οποία οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιλέξουν αν θα επιστρέψουν στο γραφείο τους, αν θα εργάζονται από ένα γραφείο της Google σε διαφορετική πόλη ή αν θα εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, εάν ο ρόλος τους το επιτρέπει. Ωστόσο, τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει πίσω στα γραφεία τους περισσότερους υπαλλήλους μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, ανέφερε ο Pichai στο email.

Η Google σχεδιάζει να ενημερώσει τους υπαλλήλους τουλάχιστον 30 ημέρες πριν την επιστροφή στα γραφεία.

Google Facebook - εμβολιασμένοι γραφεία
Google/Facebook: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα δουλεύουν στα γραφεία

Πρόταση: Facebook: Μόλις πρόσφατα απέκλεισε το hashtag #VaccinesKill

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία της Silicon Valley που αλλάζει τα σχέδιά της για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία, λόγω της παραλλαγής Delta. Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία της μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβριο, ένα μήνα αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί. Ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, επιβεβαίωσε αυτά τα σχέδια στο CNBC στις 27 Ιουλίου.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να απαιτήσει από τους πελάτες και το προσωπικό σε περισσότερα από τα μισά καταστήματά της να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού, λόγω της έξαρσης του COVID-19, ανέφερε το Bloomberg στις 28 Ιουλίου. Η εταιρεία ενθάρρυνε τους εργαζόμενους των καταστημάτων να εμβολιαστούν, αλλά προς το παρόν δεν το απαιτεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS