ΑρχικήinetΗχητικό απόσπασμα από το Perseverance: Πως είναι η οδήγηση στον Άρη

Ηχητικό απόσπασμα από το Perseverance: Πως είναι η οδήγηση στον Άρη

Το Perseverance rover κάνει αρκετό θόρυβο ενώ κινείται στο έδαφος του Άρη. Η NASA κυκλοφόρησε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από την κίνηση του rover στο Jezero Crater στις 7 Μαρτίου, η οποία καταγράφηκε από το μικρόφωνο εισόδου, κατάβασης και προσγείωσης (EDL). Θα ακούσετε τους τροχούς του rover να στρίβουν πάνω στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη καθώς κινείται, μαζί με τα κτυπήματα και τις ρωγμές που δημιουργούνται από το σύστημα κινητικότητας του.

Perseverance

Όπως είπε ο Vandi Verma, ανώτερος μηχανικός και οδηγός rover στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA: «Πολλοί άνθρωποι, όταν βλέπουν τις εικόνες, δεν γνωρίζουν ότι οι τροχοί είναι μεταλλικοί και τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Οδηγείτε με αυτούς τους τροχούς πάνω σε βράχους οπότε η οδηγήση είναι πραγματικά πολύ θορυβώδης.»

Δείτε επίσης: Σημείο προσεδάφισης Perseverance: Πήρε το όνομα της Octavia E. Butler

Είναι τόσο θορυβώδης που ο Dave Gruel, ο κύριος μηχανικός του συστήματος EDL, είπε ότι θα ζητούσε ρυμούλκηση αν άκουγε αυτούς τους ήχους κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου του. Το πρωτότυπο και μη φιλτραρισμένο ηχητικό ντοκούμεντο των 16 λεπτών περιέχει έναν έντονο θόρυβο γρατσουνίσματος μαζί με τους ήχους της οδήγησης του rover.

Μάθετε επίσης: Ρωσία: Αφήνει τη NASA και συνεργάζεται με Κίνα για “επιστημονική βάση” στη Σελήνη

Η ομάδα μηχανικών της Perseverance εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει από πού προήλθε το έντονο ξύσιμο οπότε εξετάζουν κάποιες επιλογές. Οι ήχοι θα μπορούσαν να έχουν γίνει από το σύστημα κινητικότητας ή θα μπορούσαν να προέρχονται από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από ένα από τα ηλεκτρονικά κουτιά του rover.

Δείτε επίσης: Το Perseverance της NASA στέλνει νέα εικόνα από την προσγείωση στον Άρη

Ωστόσο, η NASA κυκλοφόρησε και ένα ηχητικό απόσπασμα 90 δευτερολέπτων που φιλτράρει μέρος του θορύβου:

Το Perseverance rover μας πρόσφερε τους πρώτους ήχους που έχουν καταγραφεί στον Άρη. Εκτός από αυτόν τον ήχο που αφορά την οδηγική εμπειρία, ένα άλλο μικρόφωνο που είναι μέρος του οργάνου SuperCam κατέγραψε τους ανέμους του πλανήτη Άρη. “Έχουμε μια εικόνα για τις οπτικές παραλλαγές μεταξύ της Γης και του πλανήτη Άρη”, δήλωσε ο Verma. “Αλλά ο ήχος είναι μια εντελώς διαφορετική διάσταση: βλέπεις τις διαφορές μεταξύ της Γης και του Άρη και βιώνεις το περιβάλλον πιο ουσιαστικά.”

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS