ΑρχικήinetΤο Perseverance της NASA στέλνει νέα εικόνα από την προσγείωση στον Άρη

Το Perseverance της NASA στέλνει νέα εικόνα από την προσγείωση στον Άρη

Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην εξερεύνηση του διαστήματος τα τελευταία χρόνια είναι η προσγείωση του Perseverance rover στην επιφάνεια του Άρη. Το Perseverance έκανε μια επιτυχημένη προσγείωση στον Κόκκινο Πλανήτη πριν από λίγες ημέρες μετά από ένα εξαιρετικά οδυνηρό ταξίδι μέσα από τη λεπτή και αραιή ατμόσφαιρα του Άρη. Ένα από τα κρίσιμα κομμάτια του παζλ της ασφαλής προσεδάφισης του Perseverance ήταν το descent stage.

Το descent stage του πυραύλου είναι το τμήμα που τροφοδοτείται από πύραυλο που αναπτύσσεται μετά το αλεξίπτωτο. Το rover κατέβηκε αργά από το descent stage μέσω καλωδίων στην επιφάνεια του Άρη. Χωρίς το descent stage, το Perseverance θα επηρέαζε την επιφάνεια με πολύ σκληρό τρόπο και πιθανότατα θα είχε υποστεί καταστροφική ζημιά και αυτό και ο πλανήτης. Το descent stage δεν είχε σχεδιαστεί για να προσγειωθεί με ασφάλεια, και μόλις ανέπτυξε το rover στην επιφάνεια του πλανήτη, πέταξε σε μια απόσταση και θυσιάστηκε, τερματίζοντας την αποστολή του.

Το Perseverance Mars Rover της NASA παρείχε μια νέα εικόνα από τον κόκκινο πλανήτη, δείχνοντας τον καπνό που δημιουργήθηκε από το descent stage το οποίο είχε επιφανειακό impact με τον πλανήτη Άρη. Ένα από τα Hazcams του rover κατέγραψε την εικόνα, ανέφερε το tweet του Perseverance την Τετάρτη.

Perseverance
Perseverance

Η NASA κοινοποίησε μια εικόνα του τόπου συντριβής, η οποία φαίνεται παραπάνω, με τεχνητό χρώμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA συντρίβει σκόπιμα ένα descent stage στην επιφάνεια του Άρη σε μια ασφαλή απόσταση από έναν από τους rover της. Ο πυραυλοκίνητος sky crane που παρέδωσε το rover Curiosity στον Άρη στις 5 Αυγούστου 2012, πέταξε επίσης μακριά και συντρίφθηκε στην επιφάνεια.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο του rover που προσεδαφίζεται στον βραχώδη πλανήτη. Το Perseverance έχει ήδη στείλει ηχητικό υλικό από τον Άρη και έδειξε μια πανοραμική εικόνα από τον κόκκινο πλανήτη.

Το Perseverance είναι έτοιμο να αναζητήσει σημάδια αρχαίας μικροβιακής ζωής, θα συλλέξει δείγματα σκόνης και βράχου και θα τα στείλει πίσω στην Γη οπού θα μελετηθεί το κλίμα και η γεωλογία του πλανήτη Άρη.

Πηγή πληροφοριών: slashgear.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS