ΑρχικήinetΗ Ιαπωνία θα στείλει μια κάμερα 8K στον Άρη για να τραβήξει...

Η Ιαπωνία θα στείλει μια κάμερα 8K στον Άρη για να τραβήξει φωτογραφίες

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA) συνεργάστηκε με τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK σε ένα νέο project που κυριολεκτικά είναι εξωγήινο. Στο πλαίσιο της αποστολής που ονομάζεται Martian Moons Exploration (MMX), ο οργανισμός σχεδιάζει να εξοπλίσει έναν διαστημικό ανιχνευτή με μια κάμερα 8K, προσφέροντας στην ανθρωπότητα μια πιο λεπτομερή εικόνα του Άρη (γνωστού και ως Κόκκινου πλανήτη) και των φεγγαριών του σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Ο στόχος της αποστολής MMX είναι να αποσαφηνίσει την προέλευση των φεγγαριών (Phobos και Deimos) και την εξελικτική διαδικασία του συστήματος του Άρη. Όλο αυτό θα γίνει σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη και παρατηρώντας και τα δύο φεγγάρια, προτού τελικά προσγειωθεί στο Phobos και συλλέξει άμμο, η οποία θα σταλεί πίσω στη Γη.

Άρη 8K

Οι ενσωματωμένες κάμερες 8K και 4k θα απαθανατίσουν όλες τις λεπτομέρειες σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Αλλά το ερώτημα παραμένει: πώς;

Ενώ ο εξοπλισμός ενός διαστημικού ανιχνευτή με κάμερα 8Κ δεν είναι καμιά μεγάλη πρόκληση, κανείς δεν το έχει κάνει ακόμα επειδή τα αρχεία είναι απλά πολύ μεγάλα. Η απόσταση μεταξύ της Γης και του Άρη κυμαίνεται από τουλάχιστον 33,9 εκατομμύρια μίλια, έως και 250 εκατομμύρια μίλια – από αυτήν την απόσταση, η αποστολή μερικών megabyte είναι τεχνολογικό θαύμα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο ανιχνευτής θα στείλει μόνο μερικές εικόνες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τον προσανατολισμό του διαστημικού σκάφους. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η συλλογή φωτογραφιών και άμμου από το Phobos, τα βίντεο πλήρους ανάλυσης θα σταλούν πίσω στη Γη σε μια εξειδικευμένη “κάψουλα επιστροφής”.

Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δούμε σύντομα τις 8K εικόνες του Άρη ή των φεγγαριών του. Όχι μόνο η ίδια η αποστολή δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2024 – φτάνοντας στον κόκκινο πλανήτη το 2025 – αλλά θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να επιστρέψει η κάψουλα στη Γη.

Σύμφωνα με την επισκόπηση της παραπάνω αποστολής, που δημοσιεύτηκε από το Parabolic Arc, η κάψουλα θα φύγει από τον Άρη το 2028 και τελικά θα φτάσει στο Γη γύρω στο Σεπτέμβριο του 2029 δηλάδη εμείς θα δούμε το υλικό αυτό σε περίπου δέκα χρόνια.

Η μεγάλη αναμονή μπορεί να είναι απαραίτητη. Μέχρι το 2029, οι περισσότεροι από εμάς ενδέχεται να έχουν στην πραγματικότητα τηλεοράσεις, οθόνες και κάρτες γραφικών που είναι σε θέση να εμφανίζουν πλάνα 8K.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS