ΑρχικήinetLG: Ανακαλεί 60.000 τηλεοράσεις OLED λόγω ζητήματος υπερθέρμανσης!

LG: Ανακαλεί 60.000 τηλεοράσεις OLED λόγω ζητήματος υπερθέρμανσης!

Η LG Electronics ανακαλεί περίπου 60.000 τηλεοράσεις OLED που πωλήθηκαν στη Νότια Κορέα από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, εξαιτίας ενός σφάλματος το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση των συσκευών. Το πρόβλημα στις τηλεοράσεις OLED φαίνεται να πηγάζει από την πλακέτα τροφοδοσίας, η οποία περιέχει εξαρτήματα για να ελαχιστοποιεί το επίπεδο του θορύβου λόγω της έντασης του ρεύματος. Η LG ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της ότι η απόδοση των εξαρτημάτων αυτών μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση τις έντασης του ρεύματος στην πλακέτα και σε ενδεχόμενη υπερθέρμανση. Αυτό το πρόβλημα επηρεάζει 18 διαφορετικά μοντέλα τηλεόρασης OLED που πωλούνται από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2019.


Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας έχει ήδη επισκευάσει 22.000 συσκευές. Επιπλέον, η LG ανέφερε ότι το ζήτημα της υπερθέρμανσης προέκυψε σε λίγα μόνο μοντέλα σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εξαρτήματα, ωστόσο η εταιρεία θα αντικαταστήσει τα εξαρτήματα σε όλες τις τηλεοράσεις για την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

LG

Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα ακόλουθα : τα μοντέλα του 2016 OLED65E6, OLED65G6 και OLED77G6, τα μοντέλα του 2017 OLED65B7, OLED65C7, OLED65E7, OLED65G7, OLED65W7, OLED77G7 και OLED77W7, τα μοντέλα του 2018 OLED65G8, OLED65W8, OLED77C8 και OLED77W8 και τα μοντέλα του 2019 OLED65W9, OLED77B9, OLED77C9 και OLED77W9.


Η LG κυκλοφόρησε παγκοσμίως μια τηλεόραση OLED 48 ιντσών τον περασμένο μήνα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η μικρότερη τηλεόραση OLED μέχρι σήμερα. Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία προέβλεπε μείωση κέρδους κατά 24% για το δεύτερο τρίμηνο, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

τηλεοράσεις OLED

Πριν από αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναδιαρθρώνει την παγκόσμια γραμμή παραγωγής της τηλεόρασης, μετατοπίζοντας τις περισσότερες από τις δραστηριότητες της Νότιας Κορέας στην Ινδονησία, για να αυξήσει την αποδοτικότητα.

Εν τω μεταξύ, η Samsung αντιμετώπισε παρόμοια παράπονα για δυσλειτουργία των συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray, με πελάτες της να ισχυρίζονται ότι οι συσκευές δεν λειτουργούν. Σε απάντηση, η εταιρεία ζήτησε να γίνουν δωρεάν επισκευές στις επηρεαζόμενες συσκευές.

Σύμφωνα με το “The Register”, το σφάλμα οφείλεται στη λήψη ενός αρχείου XML από Samsung servers σε συσκευές, κατά τη διάρκεια περιοδικών ελέγχων πολιτικής καταγραφής. Προηγουμένως, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι τα ζητήματα προκλήθηκαν από σφάλμα HTTP certificate.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS