ΑρχικήUpdatesΗ NVIDIA παρουσιάζει τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 30 Series

Η NVIDIA παρουσιάζει τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 30 Series

Οι τελευταίες GPU Series 30 της NVIDIA παρουσιάστηκαν επίσημα, μετά από πολλές εβδομάδες κατά τις οποίες είχε προκληθεί χάος από τις διαρροές. Η εταιρεία παρουσίασε σήμερα τα RTX 3080 και RTX 3070, που έχουν ως βάση τη νέα αρχιτεκτονική «Ampere». Υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις απόδοσης στην ανίχνευση ακτίνων σε πραγματικό χρόνο και θα περιλαμβάνουν 10 GB RAM GDDR6X και 8 GB μνήμης RAM GDDR6, αντίστοιχα. Η ναυαρχίδα RTX 3080 θα κοστίζει 699$, το ίδιο με το τρέχον 2080, ενώ το RTX 3070 θα κοστίζει 499$. Και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας καλύπτει, η εταιρεία κυκλοφόρησε το RTX 3090, μια τεράστια GPU που κοστίζει 1.499$ για 8K gaming.

NVIDIA

Η NVIDIA λέει ότι το RTX 3080 είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το 2080, ενώ το 3070 είναι ταχύτερο από το RTX 2080 Ti. Δεν είμαστε σίγουροι για το πώς η NVIDIA μετρά την απόδοση, αλλά αν οι αριθμοί στον πραγματικό κόσμο πλησιάζουν τις εκτιμήσεις της εταιρείας, το high-end PC gaming μόλις έγινε πολύ φθηνότερο.

Το RTX 3080 θα φτάσει με μια ρύθμιση διπλού ανεμιστήρα, με τον έναν ανεμιστήρα να εξαντλεί τον αέρα μέσω του βραχίονα και έναν άλλο που «φυσάει» πάνω από την κάρτα σαν μια πιο σύγχρονη λύση ψύξης. Κάρτες τρίτων μερών, όπως οι EVGA και MSI, πιθανότατα θα χρησιμοποιούν πιο παραδοσιακές ρυθμίσεις δύο και τριών ανεμιστήρων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA Jensen Huang περιγράφει τη νέα αρχιτεκτονική RTX Ampere ως ένα τεράστιο άλμα σε σχέση με την πρώτη γενιά. Το RTX 3080 θα διαθέτει 30 shader teraflops αντί για τα 11 του 2080, και 58 RT TFLOPs, σε σύγκριση με τα 34. Αλλά το μεγαλύτερο άλμα της Ampere είναι στο AI Tensor Cores, το οποίο χρονίζει σε 238 tensor TFLOPs αντί σε μόνο 89. Ο Huang είπε επίσης ότι η νέα αρχιτεκτονική καθιστά την ανίχνευση ακτίνων πιο αποτελεσματική παράλληλα με την κανονική ραστεροποιημένη απόδοση. Όσο περισσότερο ένα παιχνίδι βασίζεται στην ανίχνευση ακτίνων, τόσο μεγαλύτερη είναι η βελτίωση που θα δείτε από μια κάρτα Ampere.

Η NVIDIA παρουσίασε επίσης το RTX IO, έναν νέο τρόπο γρήγορης αποφόρτωσης και αποσυμπίεσης των textures απευθείας από τις GPU του. Συνδυάζεται με το DirectStorage της Microsoft για Windows για να επιτρέψει στους RTX GPU να χειρίζονται «δεκάδες πυρήνες CPU». Τι πραγματικά κερδίζετε; Η φόρτωση του παιχνιδιού στο υποστηριζόμενο hardware γίνεται άμεσα.

Και οι 3080 και 3070 θα είναι μεταξύ των πρώτων GPU που θα υποστηρίζουν HDMI 2.1. Το HDMI 2.1 που είναι κοινή προδιαγραφή στις σύγχρονες τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας επιτρέπει υψηλότερους ρυθμούς καρέ και αναλύσεις όπως 4K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό για τους παίκτες, ωστόσο, είναι η ενσωματωμένη υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης. Αυτό σημαίνει ότι μια υποστηριζόμενη τηλεόραση μπορεί να συμπεριφέρεται όπως μια οθόνη Freesync ή G-Sync.

Το RTX 3080 θα είναι διαθέσιμο από τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ το RTX 3070 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Τέλος, το RTX 3090 θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS