ΑρχικήReviewsΝέες Nvidia GPU: Δείτε τα επίπεδα απόδοσής τους!

Νέες Nvidia GPU: Δείτε τα επίπεδα απόδοσής τους!

Εντοπίστηκε η επόμενη ναυαρχίδα της Nvidia στη βάση δεδομένων του «3DMark» και είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μια GPU τέτοιου επιπέδου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 3DMark, η απόδοση φαίνεται να είναι 26% μεγαλύτερη από την RTX 2080 Ti.

nvidia gpu
Νέες Nvidia GPU: Δείτε τα επίπεδα απόδοσής τους!

Με μια πιο κοντινή ματιά στους αριθμούς, βλέπουμε ότι η βαθμολογία της GPU έφτασε τα 18.257 στους δείκτες γραφικών «Time Spy» του 3DMark. Το υψηλό επίπεδο της βαθμολογίας, είναι η απόδειξη ότι πρόκειται για μια νέα GPU.  Ακόμα και μια Titan RTX δεν μπορεί να φέρει τόσο υψηλή απόδοση χωρίς επιπλέον ψύξη, όπως με τη βοήθεια υγρού αζώτου.

H νέα μονάδα γραφικών της Nvidia, είναι 21% πιο γρήγορη από την Titan RTX και 26% πιο γρήγορη από την RTX 2080 Ti, σύμφωνα με τα στοιχεία που πήραμε από το 3DMark.

Το νέο “GA102“, θα μπορούσε να είναι η ναυαρχίδα που θα χρησιμοποιούν σε διάφορα πακέτα GPU: Το επόμενο Nvidia Titan, μια σειρά καρτών Quadro, και μερικές κάρτες γραφικών για παιχνίδια με την ονομασία Geforce RTX 3080 και RTX 3090.

Αρκετοί από αυτούς που διέρρευσαν τις πληροφορίες είναι αισιόδοξοι ότι το GA102 θα έχει μέχρι και 5,376 πυρήνες, αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις ακριβείς λειτουργίες του πυρήνα των συγκεκριμένων μοντέλων. Βέβαια, παραδόξως, όλοι συμφωνούν με το Tweet του χρήστη «KatCorgi», που υποστηρίζει ότι η δυναμικότητα της μνήμης θα είναι 24GB 17Gbps για τη 2η γενιά Nvidia Titan, 12GB 21Gbps για το GeForce RTX 3090, και 10GB 19Gbps για το GeForce RTX 3080.

Νέες Nvidia GPU: Δείτε τα επίπεδα απόδοσής τους!

Οι εικασίες θέλουν τη ναυαρχίδα RTX 3090 να είναι η επόμενης γενιάς GPU, λόγω της εξαιρετικής της απόδοσης, χωρίς όμως να αποκλείουν την πιθανότητα να είναι και η RTX 3080. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα αποφασίσει η Nvidia να χειριστεί την αγορά και την προώθηση της GPU πριν την κυκλοφορία της.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το 3DMark κατέγραψε μια 1.935MHz ταχύτητα κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων, δηλαδή 25% περισσότερο σε σχέση με το RTX 2080 Ti, ταχύτητας 1.545 MHz. Στην ουσία, η νέα GPU δεν χρειάζεται απαραίτητα μια υψηλότερη μέτρηση του πυρήνα για να φτάσει το απαιτούμενο επίπεδο απόδοσης.

Ωστόσο, αναμένεται ότι η Nvidia θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον μία κάρτα που θα έχει ισχυρότερο πυρήνα, μάλλον στα τέλη της χρονιάς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS