ΑρχικήsecurityGeorge Floyd: τα ιατρικά του αρχεία παραβιάστηκαν πολλές φορές

George Floyd: τα ιατρικά του αρχεία παραβιάστηκαν πολλές φορές

Όπως ενημερώθηκε η οικογένεια του George Floyd, τα ιατρικά του δεδομένα από το Ιατρικό Κέντρο Hennepin County παραβιάστηκαν πολλές φορές μετά το θάνατό του. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Floyd ανακοίνωσε το συμβάν στο CBS News, λέγοντας ότι η οικογένεια έλαβε μια επιστολή από το ιατρικό κέντρο με την οποία της ανακοινώθηκαν οι παραβιάσεις.

George Floyd

“Η οικογένεια και οι δικηγόροι του Floyd ενημερώθηκαν πρόσφατα για την παραβίαση δεδομένων των εμπιστευτικών πληροφοριών του George Floyd από το Ιατρικό Κέντρο Hennepin County”, δήλωσε ο δικηγόρος Antonio Romanucci. “Η επιστολή ανέφερε ότι υπήρξαν παραβιάσεις των δεδομένων του σε πολλές ημερομηνίες και ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι δεν ανήκουν πλέον στον οργανισμό.”

Ο Floyd μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Hennepin County τη νύχτα που πέθανε, σύμφωνα με το CBS Minnesota. Η επιστολή αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Associated Press.

Ο Romanucci είπε ότι η επιστολή δεν αποκάλυψε ποιες πληροφορίες είχαν διαρρεύσει, ούτε διευκρίνισε εάν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι απολύθηκαν ή εάν παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια δεν έχει ακόμη ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία, ούτε έχει καταθέσει κάποια αγωγή που να σχετίζεται με την επιστολή, αλλά πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι «εξετάζουν όλες τις πιθανότητες» για να αντιμετωπίσουν τις παραβιάσεις.

«Όταν ο George Floyd ήταν απελπισμένος για μια ανάσα, η πόλη της Μινεάπολης πίεσε ακόμα περισσότερο στο λαιμό του», είπε. «Και ακόμη και μετά το θάνατό του, κακοποιήθηκε και εκμεταλλεύτηκε από το σύστημα

Το Ιατρικό Κέντρο Hennepin County δεν επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα του Floyd είχαν παραβιαστεί, επικαλούμενο το απόρρητο του ασθενούς, αλλά δήλωσε ότι “οποιαδήποτε παραβίαση της εμπιστευτικότητας του ασθενούς εξετάζεται σοβαρά και διεξοδικά. Εάν διαπιστωθεί ότι έχει συμβεί παραβίαση, πειθαρχική δράση έως και συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού συνεργασίας μπορεί να επιβληθεί.”

Ο George Floyd, ήταν ένας αφροαμερικανός που πέθανε στις 25 Μαΐου, αφού ένας αστυνομικός πίεζε το λαιμό του για περισσότερα από επτά λεπτά με τα γόνατά του. Τέσσερις αξιωματικοί απολύθηκαν και κατηγορήθηκαν για το θάνατό του, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε μήνες διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS