ΑρχικήsecurityΗ Equinix αποκαλύπτει περιστατικό ransomware στα συστήματά της

Η Equinix αποκαλύπτει περιστατικό ransomware στα συστήματά της

Μία παραβίαση δεδομένων, αποκάλυψε ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους on-demand colocation data centers, η Equinix.

Equinix

Σύμφωνα με μία δήλωση που έκανε στον ιστότοπό της, η Equinix ανακάλυψε μία επίθεση ransomware στα εσωτερικά της συστήματα, που όμως δεν επηρέασε τις υπηρεσίες που αφορούν τους πελάτες της.

“Τα κέντρα δεδομένων και οι υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των διαχειριζόμενων υπηρεσιών, παραμένουν πλήρως λειτουργικά και το συμβάν δεν επηρέασε την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας”, δήλωσε η εταιρεία.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές διακοπές λειτουργίας ούτε έχουν παρατηρηθεί καταγγελίες από τους πελάτες της στα social media σχετικά με το συμβάν.

“Σημειώστε ότι καθώς οι περισσότεροι πελάτες λειτουργούν τον δικό τους εξοπλισμό στα κέντρα δεδομένων της Equinix, αυτό το περιστατικό δεν είχε καμία επίπτωση στη λειτουργία τους ή στα δεδομένα του εξοπλισμού τους στην Equinix”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Ακόμα δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση και η Equinix δήλωσε ότι ερευνά το θέμα.

Η Equinix αποτελεί το πιο πρόσφατο περιστατικό, σε μια μακρά λίστα επιθέσεων ransomware που έχουν επηρεάσει τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων και κέντρων δεδομένων τον τελευταίο καιρό. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τις Cognizant, A2 Hosting, CyrusOne, SmarterASP.NET, Internet Nayana και Dataresolution.net.

Οι εταιρείες αυτού του είδους αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και ειδικά για συμμορίες που χειρίζονται ransomware. Οι λόγοι είναι απλοί και συνεπάγονται το άμεσο αποτέλεσμα των επιθέσεων τους, το οποίο συχνά είναι η μείωση των υπηρεσιών για τις εταιρείες που επηρεάζονται, αλλά και για τους αντίστοιχους πελάτες τους, οι οποίοι αναμένουν τέλειο χρόνο λειτουργίας.

Αυτό συνήθως ασκεί πίεση στο κέντρο δεδομένων ή στον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων για την άμεση αποκατάσταση των υπηρεσιών, κάτι που μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει στην πληρωμή των απαιτούμενων λύτρων ώστε να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία των συστημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS