ΑρχικήbusinessSocial media: Πώς η χρήση τους "απειλεί" τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Social media: Πώς η χρήση τους “απειλεί” τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Cyber Readiness Institute, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανησυχούν πως η χρήση των social media από τους υπαλλήλους τους αποτελεί έναν ενδεχόμενο κίνδυνο ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 400 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και περίπου 1.060 εργαζόμενοι των ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι το 56% των ιδιοκτητών πιστεύει πως η χρήση social media από τους υπαλλήλους τους θα μπορούσε να τροφοδοτήσει κακόβουλες δραστηριότητες και επιθέσεις.

Παρά τους φόβους τους ωστόσο, το 82% των εργοδοτών ανέφεραν πως επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές για να έχουν πρόσβαση σε email εργασίας ή άλλα δεδομένα, ενώ το 67% αυτών επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν social media εφαρμογές, όπως το Facebook και το Twitter, σε συσκευές εργασίας.

χρήση social media σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενώ το 56% των εργαζομένων δήλωσαν ότι έχουν social media εφαρμογές σε συσκευές που χρησιμοποιούν για την δουλειά τους, μόνο στο 30% είχαν δοθεί συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών σε αυτές τις συσκευές. Επιπλέον, το 22% των εργαζομένων παραδέχτηκαν ότι αγνοούν ή παρακάμπτουν τις οδηγίες ασφαλείας που εκδίδονται από την εταιρεία τους.

Η Kiersten Todt, CEO του Cyber Readiness Institute, επεσήμανε πως οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που υφίστανται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, οι οποίοι σχετίζονται με την ανάμιξη προσωπικών και εργασιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων στην ίδια συσκευή. Η Todt πρόσθεσε ακόμη πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να εκδίδουν πολιτικές για τον μετριασμό και την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων. Επίσης, 4 στους 5 εργοδότες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές για την δουλειά τους και μόνο οι μισοί έχουν πολιτικές σχετικά με τις εφαρμογές που μπορούν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις χρησιμοποιούμενες συσκευές.

χρήση social media σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 40% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων δήλωσαν πως περισσότερο από το 75% των υπαλλήλων τους διαθέτουν social media εφαρμογές σε συσκευές που χρησιμοποιούν για την δουλειά τους. Το Facebook ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην συσκευή που χρησιμοποιούν για την δουλειά τους, με το 50% των ερωτηθέντων να λένε ότι το χρησιμοποιούσαν. Επιπλέον, περίπου το 60% δήλωσαν ότι η εταιρεία τους δεν έχει εκδώσει νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση social media εφαρμογών σε συσκευές εργασίας, πράγμα που είναι ακόμα πιο απαραίτητο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 που έπληξε χώρες σε όλο τον κόσμο και οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην απομακρυσμένη εργασία.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 36% των εργοδοτών εξετάζουν την προσθήκη νέων πολιτικών σχετικά με τις social media εφαρμογές ή την τροποποίηση των πολιτικών που ήδη υπάρχουν για τους υπαλλήλους που πρέπει να εργάζονται απομακρυσμένα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS