ΑρχικήinetΜηχανικός κατηγορεί το Facebook ότι κερδοσκοπεί από τη ρητορική μίσους

Μηχανικός κατηγορεί το Facebook ότι κερδοσκοπεί από τη ρητορική μίσους

Τη δυσαρέσκειά του για τις πρακτικές του Facebook, εξέφρασε δημόσια ένας μηχανικός της εταιρείας, ο οποίος μέσω μίας επιστολής του δήλωσε την παραίτησή του, γιατί όπως λέει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλεύεται το μίσος με σκοπό το κέρδος.

facebook

«Παραιτούμαι γιατί δεν μπορώ πλέον να συνεισφέρω σε έναν οργανισμό που κερδοσκοπεί από το μίσος στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», έγραψε ο Ashok Chandwaney στην επιστολή του, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Chandwaney, δημοσίευσε την επιστολή στο εσωτερικό δίκτυο υπαλλήλων του Facebook την Τρίτη, δηλώνοντας ότι ήταν η τελευταία του μέρα μετά από πεντέμισι χρόνια στην εταιρεία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει εκεί, το Facebook απέτυχε να τηρήσει τις πέντε βασικές του αξίες όσον αφορά την αντιμετώπιση του μίσους στην πλατφόρμα (“Be Bold”, “Focus on Impact”, “Move Fast”, “Be Open” και “Build Social Value”).

Η επιστολή του Chandwaney είναι γεμάτη από συνδέσμους που αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως ότι η εταιρεία παρεμποδίζει την έρευνα για τη γενοκτονία στη Μιανμάρ και την αποτυχία να αφαιρέσει ένα σχόλιο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν διαδηλωτές στην Kenosha. Αναφέρθηκε επίσης στην περίφημη ανάρτηση του Προέδρου Trump, την οποία το Facebook εξακολουθεί να αρνείται να αφαιρέσει, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες.

Ο Chandwaney θεωρεί μάλιστα ότι ο έλεγχος των πολιτικών δικαιωμάτων της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο PR. Τα αποτελέσματα του διετούς ελέγχου, που είχε ανατεθεί στο Facebook, κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία έλαβε αποφάσεις που ήταν “σοβαρά αποτυχημένες για τα αστικά δικαιώματα”. Ο Chandwaney πρότεινε επίσης ότι, παρά τις βασικές αξίες του Facebook, ασχολείται πολύ περισσότερο με την οικοδόμηση της «επιχειρηματικής αξίας» του παρά της «κοινωνικής αξίας» του.

Η επιστολή παραίτησης του Chandwaney κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεδομένου ότι η πίεση από τους υπαλλήλους, τους συμβούλους, τους πελάτες και την κοινωνία γενικά δεν ανάγκασε την εταιρεία να ενεργήσει γρήγορα ενάντια στο μίσος, το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει είναι η κυβερνητική παρέμβαση. Κάτι που μάλλον είναι αδύνατο να συμβεί.

Ο Chandwaney δεν είναι ο πρώτος υπάλληλος στο Facebook που παραιτείται λόγω της φερόμενης έλλειψης ηθικής της εταιρείας. Οι μηχανικοί Timothy Aveni και Owen Anderson εγκατέλειψαν επίσης το Facebook στις αρχές Ιουνίου, εν μέσω διαμαρτυριών εναντίον της εταιρείας για την αποτυχία της να λάβει μέτρα για τις απρεπείς δημοσιεύσεις του Trump.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS