ΑρχικήsecurityΑπορρίφθηκε η αγωγή κατά UChicago - Google για παραβίαση απορρήτου

Απορρίφθηκε η αγωγή κατά UChicago – Google για παραβίαση απορρήτου

Oμοσπονδιακή δικαστής απέρριψε αγωγή που κατατέθηκε κατά του UChicago και της Google για φερόμενη παραβίαση απορρήτου και του HIPAA. Η αγωγή υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 και αφορούσε μια εταιρική σχέση ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ της Google και του UChicago.

Το 2017, η Google έλαβε τα ανώνυμα δεδομένα ασθενών του UChicago για ερευνητικούς σκοπούς. Τα δεδομένα εστάλησαν από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγου στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για τη βελτίωση της προγνωστικής ανάλυσης των νοσηλειών και την αύξηση του επιπέδου φροντίδας των ασθενών.

δικαστής απορρίπτει αγωγή

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Google χρησιμοποίησε τεχνικές μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσει τα δεδομένα των ασθενών, προκειμένου να διαπιστώσει πότε επιδεινώνεται η υγεία ενός ασθενούς. Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε ως στόχο να μάθει αν και πώς μια έγκαιρη παρέμβαση θα μπορούσε να αποτρέψει την ανάγκη νοσηλείας ενός ασθενούς.

Τα δεδομένα που στέλνονταν από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγου στην Google ανήκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που ήταν ασθενείς του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης στο διάστημα μεταξύ του 2009 και του 2016. Τα δεδομένα περιείχαν ημερομηνίες των υπηρεσιών και σημειώσεις από γιατρούς.

αγωγή κατά UChicago-Google

Η Edelson PC υπέβαλε την αγωγή κατά του Πανεπιστημίου του Σικάγου και της Goolge για παραβίαση απορρήτου εκ μέρους του κύριου ενάγοντος Matt Dinerstein, ενός ασθενή του Ιατρικού Κέντρου που εισήχθη στο νοσοκομείο δύο φορές μέσα στο 2015. Σύμφωνα με την αγωγή, οι ευαίσθητες κι εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούσαν την υγεία του Dinerstein κοινοποιήθηκαν στην Google, φανερώνοντας την ταυτότητα του ασθενούς. Επιπλέον, η αγωγή ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη παραβίαση απορρήτου είχε αποκαλυφθεί μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του 2018, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι σημειώσεις και οι χρονικές σφραγίδες δεν είχαν αφαιρεθεί από τα δεδομένα πριν από την αποστολή τους στην Google. Ο ενάγων υποστήριξε στην αγωγή ότι ενώ η Google και Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σικάγου ισχυρίστηκαν ότι τα ιατρικά αρχεία που είχαν χρησιμοποιηθεί καταργήθηκαν, στην πραγματικότητα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον Dinerstein, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δεδομένα που παρείχε στην Google το πανεπιστήμιο περιλάμβαναν “λεπτομερείς σφραγίδες δεδομένων και άφθονες σημειώσεις ελεύθερου κειμένου”, η τεχνογνωσία του τεχνολογικού γίγαντα στην εξόρυξη δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη το έκανε “μοναδικά ικανό να προσδιορίσει την ταυτότητα σχεδόν κάθε ιατρικού αρχείου που κυκλοφόρησε το πανεπιστήμιο”.

παραβίαση απορρήτου

Κατόπιν, ο Dinerstein ζήτησε δικαιώματα για τη χρήση των πληροφοριών που αφορούσαν την κατάσταση της υγείας του από την Google. Ο Dinerstein ισχυρίστηκε στην αγωγή ότι τα ιατρικά του αρχεία, τα οποία ήταν σημαντικά για εκείνον, είχαν κλαπεί.

Η Rebecca Pallmeyer, ομοσπονδιακή δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις, απέρριψε την αγωγή στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Pallmeyer αποφάσισε ότι τα δικαιώματα είναι απαραίτητα μόνο όταν πρόκειται για ένα δικαίωμα ιδιοκτησίας και ο Dinerstein απέτυχε να αποδείξει ότι είχε δικαιώματα ιδιοκτησίας στις προσωπικές του πληροφορίες που αφορούσαν την υγεία του.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS