ΑρχικήyoutubeΤεχνητή Νοημοσύνη: Ο Musk πιστεύει πως σύντομα θα μας κατακτήσει

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Musk πιστεύει πως σύντομα θα μας κατακτήσει

Ο Elon Musk μας προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας κατακτήσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η πρόβλεψη σηματοδοτεί μια σημαντική αναθεώρηση των προηγούμενων εκτιμήσεων για το πότε η ευφυΐα των μηχανών θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη και θα επιταχυνθεί με ακατανόητους ρυθμούς.

Ο γνωστός φουτουριστής Ray Kurzweil έχει αναφέρει εδώ και πολλά χρόνια πως αυτό το σημείο αιχμής της υπερ-ευφυΐας των μηχανών αναμένεται γύρω στο 2045, αναφέροντας εκθετικές εξελίξεις σε τεχνολογίες όπως η ρομποτική, οι υπολογιστές και η A.I.

Ο Musk, με επιχειρήσεις όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla και την διαστημική εταιρεία SpaceX, δήλωσε σε συνέντευξη του στους The New York Times ότι οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν ότι η A.I. θα μπορούσε να ξεπεράσει τους ανθρώπους έως το 2025.

τεχνητή νοημοσύνη Musk

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος βοήθησε επίσης στην ίδρυση του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης OpenAI το 2015, έχει προειδοποιήσει για την υπαρξιακή απειλή που δημιουργεί η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ζήτημα δεν είναι πλήρως κατανοητό.

«Η εκτίμηση μου σχετικά με το γιατί η A.I. παραβλέπεται από πολύ έξυπνους ανθρώπους είναι ότι δεν πιστεύουν ότι ένας υπολογιστής θα μπορέσει ποτέ να είναι τόσο έξυπνος όσο είναι εκείνοι. Και αυτό είναι απλά μια ύβρις και προφανώς λάθος», είπε.

“Προχωράμε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και νομίζω ότι το χρονικό πλαίσιο για να μας ξεπεράσει είναι λιγότερο από πέντε χρόνια από τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα πάνε στραβά σε πέντε χρόνια. Απλώς σημαίνει ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ περίεργα.”

Το 2016, ο Musk είπε ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να αντιμετωπίζονται σαν κατοικίδια ζώα από την τεχνητή νοημοσύνη, εκτός εάν αναπτυχθεί τεχνολογία που θα μπορεί να συνδέσει τον εγκέφαλο μας με τους υπολογιστές.

Μετά τις εκτιμήσεις του, ο Musk ανακοίνωσε ένα νέο interface που στόχο έχει να εμφυτεύσει ένα chip στον ανθρώπινο εγκέφαλο χρησιμοποιώντας μια συσκευή που μοιάζει με ραπτομηχανή.

τεχνητή νοημοσύνη Musk

Το Neuralink θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ανταγωνίζονται την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον Musk, καθώς και να θεραπεύσουν ασθένειες του εγκεφάλου, να ελέγχουν τη διάθεση τους, αλλά και να αφήνουν τους άλλους να ακούν μουσική απευθείας από τα chips τους.

Τόσο ο Musk όσο και ο Kurzweil παραμένουν από τους εξέχοντες ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης που δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη προηγμένης A.I.

Μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε από το Future of Life Institute (FLI) το 2017 σκιαγράφησε ένα σύνολο κανόνων που κρίθηκαν απαραίτητοι για την αποφυγή μιας εκτός ελέγχου τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και ένα σενάριο που περιλαμβάνει θανατηφόρα αυτόνομα όπλα.

“Ελπίζουμε ότι αυτοί οι κανόνες θα παρέχουν υλικό για έντονη συζήτηση και φιλόδοξους στόχους για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων στα επόμενα χρόνια”, δήλωσε το ινστιτούτο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS