ΑρχικήinetIntel: Τα 7nm chips για υπολογιστές δε θα έρθουν μέχρι το 2022

Intel: Τα 7nm chips για υπολογιστές δε θα έρθουν μέχρι το 2022

Η Intel αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας των 7nm chips για υπολογιστές, σύμφωνα με δήλωση της Πέμπτης, κατά την έκθεση κερδών του δεύτερου τριμήνου. Η εταιρεία είπε ότι το πρόγραμμα των προϊόντων CPU των 7nm πηγαίνει πίσω περίπου έξι μήνες, καθώς τώρα η παραγωγή των 7nm της είναι 12 μήνες καθυστερημένη.

Intel: Τα 7nm chips για υπολογιστές δε θα έρθουν μέχρι το 2022

Η Intel δήλωσε ότι «επιταχύνει τη μετάβασή της σε προϊόντα 10nm» το 2020, λόγω της αύξησης της ζήτησης

«Εντοπίσαμε μια ελαττωματική λειτουργία στη διαδικασία των 7nm που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παραγωγής,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Bob Swan.

«Έχουμε βρει τα βαθύτερα αίτια του ζητήματος και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν θεμελιώδη εμπόδια, αλλά έχουμε επίσης επενδύσει σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για αντιστάθμιση έναντι περαιτέρω αβεβαιότητας του χρονοδιαγράμματος

Η διαδικασία των 7nm είναι μέχρι στιγμής η πιο προηγμένη τεχνολογία που διατίθεται για την κατασκευή chip συσκευών, που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου θετικό για την Intel το νέο της καθυστέρησης. Η επιπλέον ώθηση της κατασκευής ημιαγωγών για επίτευξη μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και απόδοσης μπαταρίας, σημαίνει συρρίκνωση του τρανζίστορ, με την Intel να χρησιμοποιεί ακόμα 10nm.

«Η καθυστέρυση των 7nm δεν είναι μια θετική ανακοίνωση, καθώς πολλά προϊόντα εξαρτώνται από αυτό,» δήλωσε ο Patrick Moorhead, αναλυτής της Moor Insights.

«Γνωρίζοντας την Intel, έχει πάντα αντίγραφα ασφαλείας για τα αντίγραφα ασφαλείας της, και είμαι βέβαιος ότι θα ακούσουμε για βελτιώσεις στα 10nm ώστε να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της,» ανέφερε ο Moorhead.

Αν συγκρίνουμε την Intel με άλλες μεγάλες εταιρείες,θα δούμε ότι η Qualcomm και η Apple είχαν chips 7nm, τα οποία είναι ο εγκέφαλος της συσκευής, από το 2018. Το τσιπ A12 Bionic της Apple, όταν κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ήταν ο πρώτος επεξεργαστής 7nm μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Και η AMD έχει ήδη chips 7nm.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η επιχείρηση υπολογιστών της Intel σημείωσε άνοδο 7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η άνοδος οφείλεται στην πανδημία COVID-19, καθώς πολλοί άνθρωποι έπρεπε να εργαστούν και να μαθαίνουν από το σπίτι. Έτσι οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών της Intel αυξήθηκαν ενώ οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών μειώθηκαν.

Μπορεί η παραγωγή των 7nm να πήγε πίσω, αλλά συνολικά η Intel ανέφερε έσοδα 19,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο και καθαρό εισόδημα 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

intel 7nm chips
Intel: Τα 7nm chips για υπολογιστές δε θα έρθουν μέχρι το 2022

Τώρα, μένει να δούμε την επόμενη ανακοίνωση της Intel για τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας των 7nm προϊόντων και chips.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS