ΑρχικήinetΟ συνιδρυτής της Apple καταγγέλλει το YouTube για bitcoin απάτες

Ο συνιδρυτής της Apple καταγγέλλει το YouTube για bitcoin απάτες

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, υπέβαλε αγωγή εναντίον του YouTube, λόγω ψεύτικων διαγωνισμών bitcoin που χρησιμοποιούσαν το όνομά του.

steve wozniak bitcoin
Ο συνιδρυτής της Apple καταγγέλλει το YouTube για bitcoin απάτες

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το YouTube έχει αγνοήσει επανειλημμένα τα αιτήματά του για κατάργηση των πλαστών διαγωνισμών bitcoin που έφεραν το όνομά του. Συνέκρινε τις ενέργειες του YouTube με το Twitter, το οποίο γρήγορα αφαίρεσε παρόμοιες απάτες μετά τη διαβόητη παραβίαση του Wozniak και άλλων διασημοτήτων την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει η καταγγελία.

Ο Steve Wozniak κατέθεσε την αγωγή μαζί με τα 17 άλλα φερόμενα θύματα του bitcoin. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέλουν το δικαστήριο να αναγκάσει το YouTube και τη μητρική εταιρεία Alphabet, να «κατεβάσουν» τα βίντεο και να προειδοποιήσουν τους χρήστες για την απάτη, ενώ ζητούν και αποζημίωση.

Όπως και στο Twitter, οι απάτες του bitcoin στο YouTube χρησιμοποιούν την εικόνα του Wozniak για να πείσουν τους χρήστες ότι θα διπλασιάσει τα bitcoin που του στέλνουν.

«Όταν οι χρήστες μεταφέρουν τις κρυπτομονάδες τους, σε μια μη αναστρέψιμη συναλλαγή, δεν λαμβάνουν τίποτα πίσω,» αναφέρει η αγωγή.

Ο συνιδρυτής της Apple, σημείωσε μάλιστα ότι το Twitter αντέδρασε «την ίδια μέρα» σε παρόμοιες επιθέσεις, ενώ το YouTube δεν ανταποκρίνεται εδώ και αρκετό καιρό.

«Το YouTube, απροκάλυπτα φιλοξενεί, προωθεί και βγάζει κέρδος από τέτοιου είδους απάτες όπως του bitcoin.»

Σε ένα σχόλιο που δημοσίευσε σχετικά με το bitcoin hack του Twitter, προεικόνισε την κατάσταση. «Αυτό συνέβη πρόσφατα στον Elon Musk, σε εμένα και πολλούς άλλους στο YouTube,» έγραψε.

«Η δυσφήμιση φαίνεται μετά από λίγο, όταν πολλοί μας στέλνουν email για τις κρυπτομονάδες τους και θυμώνουν μαζί μας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας σταθερός τρόπος να μην εμφανίζονται πολλές τέτοιες δημοσιεύσεις, ακόμη και με προφανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μέσω αλγορίθμων. Και με εταιρείες όπως το YouTube και το Twitter, καλή τύχη αν θέλετε να βρείτε έναν άνθρωπο.»

youtube bitcoin
Ο συνιδρυτής της Apple καταγγέλλει το YouTube για bitcoin απάτες

Είναι αλήθεια ότι, σε αντίθεση με το YouTube, το Twitter διέκοψε γρήγορα τις απάτες bitcoin που προήλθαν απευθείας από τους παραβιασμένους λογαριασμούς «σημαντικών προφίλ». Ωστόσο, τέτοιες απάτες εξακολουθούν να υπάρχουν στο Twitter, όπως φαίνεται στα σχόλια, σε οποιοδήποτε tweet του Elon Musk.

Το YouTube ως υπεράσπιση του, διεκδίκησε ασυλία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί ευπρεπούς επικοινωνίας, ο οποίος αναφέρει ότι οι πάροχοι δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από χρήστες στις πλατφόρμες τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS