ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Δίνει 2 εκ. $ για πληροφορίες σχετικά με Ουκρανούς hackers

ΗΠΑ: Δίνει 2 εκ. $ για πληροφορίες σχετικά με Ουκρανούς hackers

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει έως 2 εκατομμυρία δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη ή καταδίκη των Ουκρανών hackers Artem Viacheslavovich Radchenko και Oleksandr Vitalyevich Ieremenko.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει $ 1 εκατομμύριο bounties για τον καθένα στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος Ανταμοιβών Οργανωμένου Εγκλήματος (TOCRP) και λέει ότι έχει ήδη πληρώσει πάνω από 130 εκατομμύρια δολάρια σε ανταμοιβές βάσει του TORCP για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη 75 διακρατικών εγκληματιών.

hackers

Ο Radchenko και ο Ieremenko κατηγορήθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 για το hacking της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ο Radchenko φέρεται να συντονίζει ένα διεθνές σύστημα απατών σε χρεόγραφα και στρατολόγησε τον Ieremenko και άλλους hackers που παραβίασαν το σύστημα Ηλεκτρονικής Συλλογής Δεδομένων, Ανάλυσης και Ανάκτησης (EDGAR) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μέσω “phishing επιθέσεων και μολύνσεων υπολογιστών με malware“.

Μετά την απόκτηση πρόσβασης στο σύστημα EDGAR της SEC, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι hackers φέρεται ότι έκλεψαν χιλιάδες αρχεία μεταξύ του Μαΐου 2016 και του Οκτωβρίου 2016, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων και τριμηνιαίων αναφορών κερδών με εμπιστευτικές και μη δημόσιες χρηματοοικονομικές πληροφορίες που αποκαλύπτονται από εταιρείες που διαπραγματεύονται στην SEC.

Στρατολόγησαν επίσης εμπόρους οι οποίοι, με βάση τις πληροφορίες που είχαν κλαπεί στο hack του SEC, επέτρεψαν στους hackers να αποκτήσουν παράνομο κέρδος άνω των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων, εκμεταλλευόμενοι τις εμπιστευτικές πληροφορίες που κλάπηκαν από εταιρείες και τους επενδυτές τους.

“Ο Radchenko και ο Ieremenko προσπάθησαν να επωφεληθούν παράνομα από το σύστημα πωλώντας πρόσβαση σε μη δημόσιες πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές τις αναφορές,” λέει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η SEC υπέβαλε επίσης αστική καταγγελία στην Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϋ, κατηγορώντας τον Ieremenko για συνωμοσία με άλλα άτομα και οντότητες ως μέρος ενός συστήματος απάτης που φέρεται να οδήγησε σε παράνομα κέρδη 30 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας πληροφορίες που ελήφθησαν από 150.000 κλέμμενα δελτία τύπου μεγάλων ειδησεογραφικών εταιρειών.

Όσοι διαθέτουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύλληψη ή στην καταδίκη των δύο Ουκρανών υπόπτων, συνιστάται να το αναφέρουν στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ στο 1- 877-WANTED2 ή στη διεύθυνση reward@usss.dhs.gov ή στο FBI στο 1- 800-CALL-FBI ή στον ιστότοπο www.tips.fbi.gov.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS