ΑρχικήinetΤεχνολογικές εταιρείες κατά της απέλασης ξένων φοιτητών από τις ΗΠΑ!

Τεχνολογικές εταιρείες κατά της απέλασης ξένων φοιτητών από τις ΗΠΑ!

Τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google, η Microsoft και το Facebook, καθώς και πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες, προσχώρησαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε μία αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ. Η αντίδραση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου ότι θα αναγκάσει τους ξένους φοιτητές που παρακολουθούν αποκλειστικά online μαθήματα, λόγω της πανδημίας του COVID-19, να εγκαταλείψουν την χώρα.

Τραμπ Vs φοιτητές

Πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν αλλάξει τις μεθόδους τους λόγω των νέων συνθηκών, μεταβαίνοντας μόνο σε online μαθήματα. Παρόλα αυτά, η τελευταία απόφαση του ICE αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι ξένοι φοιτητές στις ΗΠΑ, είναι να παρακολουθούν μαθήματα αυτοπροσώπως και όχι αποκλειστικά online. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, κινδυνεύουν να ανακληθούν οι φοιτητικές τους κάρτες visa.


Η αγωγή που ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης για αυτή την πολιτική, κατατέθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα από τα πανεπιστήμια Harvard και M.I.T., κατά του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Επιπλέον, το Χάρβαρντ έχει δηλώσει ότι θα πραγματοποιεί μόνο online μαθήματα για τον επόμενο χρόνο. Την ίδια στιγμή, το M.I.T θα χρησιμοποιήσει ένα υβριδικό μοντέλο λειτουργίας, κατά το οποίο τα περισσότερα μαθήματά του θα πραγματοποιούνται online.

φοιτητές ΗΠΑ

Ωστόσο, εκτός από την Google, την Microsoft, το Facebook και τις άλλες τεχνολογικές εταιρείες που στήριξαν την αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, οι γενικοί εισαγγελείς από 17 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια έχουν υποβάλει δική τους αγωγή για να αποκλείσουν αυτόν τον κανονισμό.

Τόσο οι τεχνολογικές εταιρείες όσο και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους “ξένους”. Τα πανεπιστήμια συχνά βασίζονται στα δίδακτρα των ξένων φοιτητών, ενώ οι τεχνολογικές εταιρείες προσπαθούν συχνά να ενισχύσουν τις ικανότητές τους με ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Επομένως, οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομία της χώρας, όταν διαμένουν σε αυτήν.

φοιτητές ΗΠΑ

Ανάμεσα στις τεχνολογικές εταιρείες που αντιτίθενται στην εφαρμογή αυτού του κανονισμού που αφορά τους ξένους φοιτητές των ΗΠΑ, συγκαταλέγονται οι εξής: Twitter, Linkedin, Spotify, Github, Salesforce, Adobe, Dropbox και Paypal.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS