ΑρχικήsecurityΤραμπ: "Οι ΗΠΑ διενήργησαν κυβερνοεπίθεση κατά της Ρωσίας το 2018" !

Τραμπ: “Οι ΗΠΑ διενήργησαν κυβερνοεπίθεση κατά της Ρωσίας το 2018” !

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν το 2018 μια μυστική κυβερνοεπίθεση ενάντια στη Ρωσία, και συγκεκριμένα στον ρωσικό Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου (IRA). Ο IRA κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι διευκόλυνε την παρέμβαση τόσο στις προεδρικές εκλογές του 2016 όσο και στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ το 2018.

Ο Τραμπ είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι το 2016, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γνώριζε πριν από τις εκλογές ότι κάτι περιέργο γινόταν από την Ρωσία. Ή μπορεί και να του το είχαν πει. Παρόλα αυτά δεν ανέφερε τίποτα. Και ο λόγος που δεν ανέφερε τίποτα συνδεόταν με το γεγονός ότι δεν ήθελε να θίξει αυτό το θέμα γιατί πίστευε ότι η Χίλαρι Κλίντον κέρδιζε τις εκλογές, αφού διάβαζε ψεύτικες δημοσκοπήσεις.

κυβερνοεπίθεση ΗΠΑ vs Ρωσία

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ενήργησε βάσει πληροφοριών που είχαν οι ΗΠΑ σχετικά με την εκλογική παρέμβαση της Ρωσίας, ξεκινώντας την κυβερνοεπίθεση. Ο Ομπάμα, τον Δεκέμβριο του 2016, ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και απέλασε ορισμένους Ρώσους διπλωμάτες, ως αντίποινα για την παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει υπάρξει πιο σκληρός με τη Ρωσία από ό,τι ο ίδιος.

κυβερνοεπίθεση ΗΠΑ vs Ρωσία

Η Washington Post, τον Οκτώβριο του 2018, ανέφερε ότι είχε λάβει χώρα μία κυβερνοεπίθεση. Η επιχείρηση εναντίον της εταιρείας, η οποία χρηματοδοτείται από έναν ολιγάρχη κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Μαρκ Θίσεν, ο αρθρογράφος στον οποίο έδωσε την συνέντευξη ο Τραμπ, ανέφερε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως το “χτύπημα” έλαβε χώρα και ήταν αποτελεσματικό, “μεταφέροντας τον IRA offline“.


Επιπλέον, ο Τραμπ ανέφερε στη συνέντευξη ότι η κυβερνοεπίθεση ήταν μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας. Ο Τραμπ φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση εναντίον μιας ρωσικής οντότητας κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, σε μια συνέντευξη του στο Fox News τον Ιούνιο του 2019. Επίσης, αξιωματούχος της διοίκησης επιβεβαίωσε στο CNN τον Οκτώβριο του 2018 ότι η διοίκηση του αμερικανικού στρατού είχε αρχίσει να στοχεύει Ρώσους πράκτορες που φαινόταν ότι προσπαθούσαν να επηρεάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, σε συνδυασμό με κυβερνητικές υπηρεσίες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS