Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 01:37
Αρχική security Ρώσος hacker ένοχος για τα hacks των Dropbox, LinkedIn, Formspring

Ρώσος hacker ένοχος για τα hacks των Dropbox, LinkedIn, Formspring

Ρώσος hacker

Ο Ρώσος hacker Yevgeniy Nikulin κρίθηκε ένοχος από επιτροπή ενόρκων για την παραβίαση του LinkedIn, του Dropbox και του Formspring το 2012 και για την πώληση βάσεων δεδομένων (με στοιχεία χρηστών των υπηρεσιών) στη μαύρη αγορά.

Η ετυμηγορία των ενόρκων εκδόθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19).

Οι τρεις παραβιάσεις σε LinkedIn, Dropbox και Formspring

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, ο Nikulin χάκαρε και τις τρεις εταιρείες την άνοιξη του 2012.

Ο Ρώσος hacker παραβίασε για πρώτη φορά το LinkedIn μεταξύ 3 Μαρτίου και 4 Μαρτίου 2012. Ο επιτιθέμενος μόλυνε το laptop ενός υπαλλήλου με κακόβουλο λογισμικό και κατάφερε να καταχραστεί το VPN του υπαλλήλου. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο του LinkedIn.

Ο Nikulin έκλεψε περίπου 117 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών, που περιελάμβαναν ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και email.

LinkedIn

Στη συνέχεια, ο Ρώσος hacker χρησιμοποίησε τα δεδομένα του LinkedIn για να στείλει spear-phishing emails σε υπαλλήλους σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που εργάζονται στη Dropbox. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να παραβιάσει έναν λογαριασμό υπαλλήλου της Dropbox και στη συνέχεια να προσκαλέσει τον εαυτό του σε ένα φάκελο Dropbox που περιελάμβανε δεδομένα της εταιρείας.

Ο Ρώσος hacker βρισκόταν στο δίκτυο της εταιρείας από τις 14 Μαΐου έως τις 25 Ιουλίου 2012 και οι αρχές λένε ότι ο Nikulin μπόρεσε να κλέψει πληροφορίες 68 εκατομμυρίων χρηστών (ονόματα χρήστη, email και hashed κωδικούς πρόσβασης).

Dropbox  Ρώσος hacker

Αργότερα, ο Nikulin κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και στον λογαριασμό ενός μηχανικού του Formspring (13 Ιουνίου με 29 Ιουνίου 2012), ο οποίος του έδωσε πρόσβαση στην εσωτερική βάση δεδομένων της εταιρεία (περιελάμβανε 30 εκατομμύρια στοιχεία χρηστών).

Στη συνέχεια, πούλησε τα δεδομένα σε underground αγορές για hackers για να τα αγοράσουν άλλοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Τα δεδομένα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο το 2015 και το 2016.

Formspring  Ρώσος hacker

Σύλληψη, έκδοση και δίκη στις ΗΠΑ

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα, όταν οι τρεις εταιρείες υπέβαλαν καταγγελίες, το 2015. Ο hacker συνελήφθη ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2016, ενώ έκανε διακοπές στην Πράγα με τη φίλη του.

Ένα editorial του Radio Free Europe, που δημοσιεύθηκε το 2016, είχε επισημάνει τον υπερβολικό τρόπο ζωής του Nikulin, που του προσέφεραν οι hacking δραστηριότητές του. Το life style του περιελάμβανε πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά ρολόγια και ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2017, ο hacker στάλθηκε τελικά στις ΗΠΑ, όπου κατηγορήθηκε ενώπιον δικαστή.

Από το 2017, ο Ρώσος hacker παρέμεινε φυλακισμένος. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, άλλαξε δικηγόρους αρκετές φορές, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, μεταφέρθηκε σε πολλές διαφορετικές φυλακές και εξετάστηκε από ψυχολόγους με απόφαση του δικαστηρίου.

Η δίκη είχε αρχικά οριστεί για τις αρχές του 2020, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διεξήχθη κάτω από ειδικές συνθήκες και με πολλά προστατευτικά μέτρα, ο Nikulin αρνήθηκε την ενοχή του. Ωστόσο, οι ένορκοι έκριναν τον hacker ένοχο μετά από έξι ώρες συζητήσεων.

Η καταδίκη του Nikulin έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Ακρόαση για το Twitter hack διακόπηκε λόγω πορνό!

Σύμφωνα με μία εφημερίδα, η ακρόαση για τον έφηβο hacker που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Twitter, η οποία...

Το Κολοράντο πλήρωσε λύτρα 45.000 $ σε hackers

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Lafayette, Κολοράντο, τα ηλεκτρονικά συστήματα της πόλης παραβιάστηκαν και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν...

Trump vs Biden: Bug του Instagram ευνοεί τον Trump!

Σε αναζητήσεις hashtag του Instagram για τον υποψήφιο Δημοκρατικό Joe Biden, προωθούταν περιεχόμενο υπέρ του Donald Trump.

LibreOffice 7.0: Έρχεται με νέες δυνατότητες και βελτιωμένη εμφάνιση

To LibreOffice, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις του Microsoft Office. Εκτός από το ότι παρέχεται...

Pompeo: “Να καταργηθούν κινεζικά apps από τα Apple και Google stores” !

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ζήτησε την Τετάρτη επέκταση των περιορισμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην κινεζική τεχνολογία, λέγοντας ότι...

Η Microsoft φέρνει τις Android εφαρμογές στα Windows 10!

Η Microsoft αποφάσισε να ενσωματώσει τις εφαρμογές Android στα Windows 10 με τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής «Your Phone».
00:02:12

Nudgebox: Από την ανάλυση DNA στον εντοπισμό του Covid-19

To Nudgebox είναι προϊόν μιας μικρής εταιρείας δοκιμών DNA που πριν από λίγους μήνες προσπαθούσε να αποκτήσει τη θέση της στη γενετική...

Twitter: Σφάλμα στο Android εκθέτει DMs κι άλλα data χρηστών σε χάκερς!

Το Twitter ανακοίνωσε ότι διόρθωσε ένα σφάλμα που εντοπίστηκε στην εφαρμογή Twitter για Android, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε χάκερς να...

Trump: Το Facebook αφαιρεί post παραπληροφόρησης για τον Covid-19

Το Facebook καταργεί τη δημοσίευση του Donald Trump στην οποία ισχυριζόταν ότι τα παιδιά έχουν «σχεδόν ανοσία» στον Covid-19.

ΗΠΑ: $10.000.000 σε όποιον εντοπίσει χάκερς που στοχεύουν τις εκλογές!

Λίγους μήνες πριν τις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα δώσει...