ΑρχικήsecurityΟι γερμανικές αρχές "κλείνουν" τον "BlueLeaks" server

Οι γερμανικές αρχές “κλείνουν” τον “BlueLeaks” server

BlueLeaks

Οι γερμανικές αρχές έκλεισαν έναν web server που φιλοξένησε το BlueLeaks, το website που διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα που ανήκουν σε περίπου 200 αστυνομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο server ανήκε στην DDoSecrets (Distributed Denial of Secrets), μια ομάδα ακτιβιστών που δημοσίευσε τα συγκεκριμένα αρχεία τον περασμένο μήνα.

Το κλείσιμο του server ανακοινώθηκε χθες από την ερευνητική δημοσιογράφο Emma Best, η οποία συμμετείχε, επίσης, στη DDoSecrets.

“Λάβαμε επίσημη επιβεβαίωση ότι ο κύριος δημόσιος download server του #DDoSecrets έκλεισε από τις γερμανικές αρχές”, έγραψε η Best στο Twitter.

“Ο server χρησιμοποιούνταν ΜΟΝΟ για τη διανομή δεδομένων στο κοινό. Δεν είχε καμία σχέση με τις πηγές μας και δεν εμπλέκεται σε τίποτα περισσότερο από τον απλό διαφωτισμό του κοινού μέσω δημοσιογραφικών εκδόσεων”, πρόσθεσε.

Μετά το κλείσιμο του web server, το BlueLeaks portal βρέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το website ήταν ενεργό από τις 19 Ιουνίου, όταν η DDoSecrets δημοσίευσε μια τεράστια ποσότητα δεδομένων, που περιείχαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο αρχεία.

Η DDoSecrets είπε ότι έλαβε τα αρχεία από τους Anonymous hackers. Τα αρχεία περιελάμβαναν σαρωμένα έγγραφα, βίντεο, emails, αρχεία ήχου, εκπαιδευτικό υλικό, ειδοποιήσεις σχετικά με τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλα, και πιστεύεται ότι περιείχαν δεδομένα από περισσότερα από 200 αστυνομικά τμήματα και fusion centers των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα της διαρροής BlueLeaks λέγεται ότι έχουν κλαπεί από μια εταιρεία που παρείχε web hosting υπηρεσίες στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

Τέσσερις ημέρες μετά τη δημοσίευση των δεδομένων BlueLeaks, το Twitter παρενέβη και επέβαλε μόνιμη απαγόρευση στον επίσημο λογαριασμό της DDoSecrets, που είχε χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του BlueLeaks portal και της διαρροής.

Το Twitter είπε ότι ο λογαριασμός παραβίασε τις πολιτικές της πλατφόρμας σχετικά με την κοινή χρήση συνδέσμων που περιέχουν ιδιωτικά δεδομένα και παραβιασμένο υλικό.

Σε συνέντευξή της, η Best παραδέχθηκε ότι η ομάδα προσπάθησε να αφαιρέσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πριν τα δημοσιεύσει, αλλά κάποια από αυτά μπορεί να μην εντοπίστηκαν και άρα να διέρρευσαν.

Οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι ερευνούσαν την παραβίαση ασφαλείας του BlueLeaks. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν οι γερμανικές αρχές ενήργησαν μετά από αίτημα των Αμερικανών συναδέλφων τους. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να το έκαναν.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS