ΑρχικήsecurityΟι ΗΠΑ εξετάζουν την απαγόρευση του TikTok για λόγους ασφάλειας

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την απαγόρευση του TikTok για λόγους ασφάλειας

To TikTok, μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως, βρίσκεται σε δύσκολη θέση τις τελευταίες μέρες.

TikTok

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, οι Ηνωμένες πολιτείες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την εφαρμογή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται από την Κίνα για να παρακολουθεί τους χρήστες και να κάνει προπαγάνδα.

Το ενδεχόμενο αυτό, αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για τη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία έχει ήδη χάση τη μεγαλύτερη αγορά της, αυτή της Ινδίας.

Μετά τη δήλωση του Pompeo, το TikTok ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το Χονγκ Κονγκ, το οποίο αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο από την κυβέρνηση του Πεκίνου, μετά την έκδοση του νόμου περί εθνικής ασφάλειας.

Ωστόσο η δήλωση του TikTok, δεν διευκρινίζει εάν η ByteDance θα κυκλοφορήσει μία νέα έκδοση της εφαρμογής, η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις που ζητά το Χονγκ Κονγκ ή θα την αντικαταστήσει με την εφαρμογή Douyin.

tiktok

Η ByteDance καταβάλει προσπάθειες για να αποσυνδέσει το TikTok από την κινεζική ιδιοκτησία και λογοκρισία. Οι προσπάθειες περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός κέντρου δεδομένων το οποίο είναι έξω από τη δικαιοδοσία της Κίνας, καθώς και την πρόσληψη του Kevin Mayer, ως το νέο παγκόσμιο πρόσωπο της εφαρμογής.

Ωστόσο η απόφαση αυτή, που πιθανότατα έγινε από τον Mayer, είναι εντελώς αντίθετη με τις αποφάσεις άλλων εταιρειών όπως οι Facebook, Google, Twitter και Telegram, οι οποίες δήλωσαν ομόφωνα αυτήν την εβδομάδα ότι είτε θα σταματούσαν είτε θα ανέστειλαν τα αιτήματα αναθεώρησης δεδομένων από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν, ότι η απόφαση αυτή της εταιρείας είναι μία προσπάθεια να απαλλαγεί εντελώς από την κινεζική λογοκρισία και τον έλεγχο. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως είναι απλά μια κίνηση για να κερδίσει χρόνο έως ότου αποφασίσει πως θα δράσει τελικά. Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι να συμμορφωθεί τελικά με τους κανόνες που έχει ορίσει το Χονγκ Κονγκ.

Η περίπτωση απαγόρευσης της εφαρμογής από την Αμερική πάντως θα είναι ένα πολύ σκληρό χτύπημα για την εταιρεία, αφού θα χάσει μία από τις μεγαλύτερες αγορές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS