Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 03:34
Αρχική Updates Τα updates των Microsoft Store Codecs προκαλούν σύγχυση στους χρήστες

Τα updates των Microsoft Store Codecs προκαλούν σύγχυση στους χρήστες

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας μέσω του Microsoft Store την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς χρήστες που θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι συσκευές τους προστατεύονται.

Όταν η Microsoft κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας για Windows, σχεδόν πάντα τις κυκλοφορεί μέσω του Windows Update ή από αυτόνομες ενημερώσεις που μπορούν να ληφθούν από το Microsoft Catalog.

Στις 30 Ιουνίου, η Microsoft κυκλοφόρησε δύο ενημερώσεις ασφαλείας εκτός ζώνης για ευπάθειες εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στο Windows Codecs Library. Η εταιρεία δήλωσε ότι επηρέασαν τόσο τα Windows 10 όσο και τον Windows Server εκείνη τη στιγμή.

Αντί να παρέχει αυτές τις ενημερώσεις ασφαλείας μέσω του Windows Update, η Microsoft τις κυκλοφορεί μέσω αυτόματων ενημερώσεων στο Microsoft Store.

Αυτό που μπερδεύει ακόμη πιο πολύ είναι ότι τα advisories δεν εξηγούσαν ποιες εφαρμογές του Microsoft Store θα ενημερώνονταν για την επίλυση των τρωτών σημείων, αφήνοντας τους χρήστες στο σκοτάδι για το εάν επηρεάστηκαν.

Ευπάθειες στις επεκτάσεις βίντεο HEVC

Την 1η Ιουλίου, η Microsoft ενημέρωσε τα advisories ώστε να περιλαμβάνει μια συχνή ερώτηση που εξήγησε ότι ο Windows Server δεν επηρεάστηκε και ότι οι ευπάθειες βρίσκονται στις επεκτάσεις βίντεο HEVC.

Αυτό το πακέτο είναι διαθέσιμο από το Microsoft Store ως πακέτα με την ονομασία «HEVC Video Extensions» ή «HEVC Video Extensions από Device Manufacturer».

Η Microsoft δηλώνει ότι αυτά είναι προαιρετικά πακέτα και ότι μόνο τα άτομα που τα έχουν εγκαταστήσει θα λάβουν την ενημέρωση.

Το FAQ αναφέρει επίσης ότι η σταθερή έκδοση των επεκτάσεων HEVC είναι 1.0.31822.0, 1.0.31823.0 και ότι η ακόλουθη εντολή PowerShell μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της εγκατεστημένης έκδοσης πακέτου.

Ο ερευνητής ασφαλείας, AbdulAziz Hariri, ο οποίος εντόπισε αυτές τις ευπάθειες, παρείχε μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες στο BleepingComputer.

“Τα vulns βρίσκονται στην επέκταση hevcdecoder_store.dll (πακέτο κωδικοποιητή HEVC). Αυτή η επέκταση δεν εγκαθίσταται από προεπιλογή. Τα σφάλματα σε αυτόν τον κωδικοποιητή ενεργοποιούνται μέσω εικόνων HEIC (πακέτο HEIFextension. Το οποίο εγκαθίσταται από προεπιλογή). Το πακέτο HEVC μπορεί να είναι εγκατεστημένο με πολλούς τρόπους.”

«Απ ‘όσο γνωρίζω, ο χρήστης τα εγκαθιστά χειροκίνητα μέσω του καταστήματος ή αποδέχεται να εγκατασταθεί από εφαρμογές πολυμέσων όπως φωτογραφίες κλπ.», δήλωσε ο Hariri στο BleepingComputer.

Συνέχισε λέγοντας “Ενώ οι υπολογιστές μου δεν έχουν εγκατεστημένες τις επεκτάσεις HEVC, είχα εγκαταστήσει τις επεκτάσεις εικόνας HEIC. Και αυτές αναβαθμίστηκαν στις 30 Ιουνίου.”

Οι οργανισμοί έχουν απενεργοποιήσει το Microsoft Store

Η έξοδος από τα κανονικά κανάλια διανομής ενημερώσεων ασφαλείας των Windows δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις που έχουν απενεργοποιήσει σκόπιμα ορισμένες δυνατότητες των Windows.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες που έχουν απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών του Microsoft Store, οι ευάλωτοι υπολογιστές δεν θα μπορούν να λαμβάνουν τις διορθώσεις χωρίς να καταργηθεί αυτή η πολιτική.

Με την έλλειψη αρχικών πληροφοριών και τη χρήση του Microsoft Store για τη διανομή ενημερώσεων ασφαλείας, αυτή η έκδοση ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας προκαλεί σύγχυση από την αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...