ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το νέο preview συμπληρώνει ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν στο PowerShell 7, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά μέσα στον Μάρτιο και είναι ο διάδοχος του PowerShell Core 6.x.Το preview του PowerShell 7.1 περιέχει νέες ενότητες και εργαλεία πάνω στα οποία εργάζεται η ομάδα του PowerShell, αλλά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ακόμη τελειοποιημένα ώστε να μπορούν να είναι διαθέσιμα μέσα σε περίπου 1-2 εβδομάδες, όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό το χειμώνα θα κυκλοφορήσει το .NET 5. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι ξεκινώντας από το PowerShell 7, η Microsoft σκοπεύει να συνδυάσει την κυκλοφορία του με αυτήν του .NET.
Η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα preview του PowerShellGet 3.0, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες και να εξαλείψει την “εξάρτηση” από το Package Management και τον Nuget provider. Η εταιρεία απομακρύνεται επίσης από την ιδέα ενός PowerShell που θα είναι γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού C #. Το πρώτο preview ενδέχεται να δημοσιευθεί στο τέλος του μήνα και αρχικά θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση του PowerShell.

Η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το νέο Secrets Management Module ως προεπιλογή στο PowerShell 7.1. Ακόμη, η εταιρεία κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα το δεύτερο preview του Secrets Management Module, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών και credentials για την πιστοποίηση πολύπλοκων πρωτοτύπων PowerShell σε ετερογενή περιβάλλοντα cloud. Αυτό το module παρέχει μια σειρά από cmdlets που επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν ευαίσθητες πληροφορίες χρησιμοποιώντας κάτι όπως το Credential Manager των Windows, και να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα και εμπιστευτικά δεδομένα από θάλαμο όπως το Azure Key Vault μέσω επεκτάσεων. Προς το παρόν υποστηρίζει μόνο τα Windows, αλλά η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη σε Linux και αργότερα και σε MacOS.
Επιπλέον, η Microsoft αναζητεί τρόπους για να διευκολύνει τους χρήστες να εγκαταστήσουν και να ενημερώσουν το PowerShell 7.
Όσον αφορά την εμπειρία των χρηστών, η εταιρεία διερευνά τρόπους ώστε οι χρήστες να μπορούν να ολοκληρώσουν ένα pipeline με ελάχιστη πληκτρολόγηση. Θέλει επίσης οι χρήστες του PowerShell να λαμβάνουν βοήθεια σχετικά με το περιβάλλον καθώς πληκτρολογούν ή να λαμβάνουν πλήρες περιεχόμενο βοήθειας με ελάχιστη διακοπή.
Τέλος, η Microsoft θέλει να χρησιμοποιήσει περισσότερο χρώμα στο PowerShell, ώστε η έκδοση 7.1 να μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και χρώμα για τη διακόσμηση συμβολοσειρών. Η ομάδα του PowerShell θέλει να χωρίσει τα modules βοηθητικών προγραμμάτων, διαχείρισης και ασφάλειας ως μέρος μιας προσπάθειας να μειωθεί το μέγεθος των προτύπων κατά την ανάπτυξη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS